Her şey tek bir adım için

Güncelleme Tarihi:

Her şey tek bir adım için
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2012 00:00

Konya'nın Seydişehir ilçesinde 6 aylıkken beyninde oluşan hasara bağlı olarak yakalandığı hastalık nedeniyle yürüyemeyen 32 yaşındaki Beria Kürklü, yardım almadan yürüyebileceği günlerin hayalini kuruyor.

Haberin Devamı

Eşi öldükten sonra engelli kızı Beria Kürklü ile yaşamını sürdüren Nermin Kürklü (57), kızının 6 aylıkken soğuk havale geçirdiğini söyledi.


Yaşı küçük olduğu için havale geçirdiğini ilk önce fark edemediklerini ifade eden Kürklü, kızının el ve kol hareketlerinin her geçen gün daha da azalmasından şüphelenerek doktora başvurduklarını belirtti.


Kürklü, hastanede kızlarının havale geçirdiğini öğrendiklerini vurgulayarak, “O günden sonra eşimle Beria'nın sağlığına kavuşabilmesi için birçok doktora gittik ama bir sonuç alamadık. Beria'ya geçirdiği havaleye bağlı ortaya çıkan Cerebral Palsi (bebek ve çocuk beyninde oluşan bir hasara bağlı kalıcı duruş, hareket ve denge kusuru) hastalığı teşhisi konuldu. Bu hastalığın tedavisi olmadığını öğrendik” dedi.

Haberin Devamı


Hastalık nedeniyle kızının hiç yürüyemediğini anlatan Kürklü, kızının el ve ayaklarını kullanabilmesine rağmen denge sorunu yaşadığı için ayağa kaldırdıklarında birisinden destek almadan yürüyemediğini dile getirdi.


/images/100/0x0/55eb32e5f018fbb8f8b1c339
Eşinin de 8 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini belirten Kürklü, şöyle devam etti:
“Beria ile bu yaşıma kadar hep ben ilgilendim. Evde sürekli fizik tedavi hareketleri yaptırıyorum. Bu hareketleri aksattığımızda ağrıları ve hastalığı daha da artıyor. Ancak benim de dizlerimden rahatsızlığım var. Artık onun bakımını yapmakta, onunla ilgilenmekte zorlanıyorum. Beria da haklı olarak 'Annem ölürse bana kim bakacak' diye sürekli ağlıyor. Kimseye ihtiyaç duymadan, kimseye rahatsızlık, huzursuzluk vermeden kendi hayatını sürdürmek istiyor.”

 

"NE PARA İSTİYORUM NE PUL, YÜRÜMEK İSTİYORUM"

 

“Tek isteğim yürümek” diyerek gözyaşı döken Beria Kürklü ise tüm organlarını kullanabildiğini ancak ayağa kaldırıldığında dengesini sağlayamadığı için yürüyemediğini söyledi.

Haberin Devamı


Evde birlikte yaşadığı annesine bağlı bir hayat sürdürdüğünü aktaran Beria Kürklü, şöyle konuştu:
“Babam öldü, kimsemiz yok. Annem de olmasa dışarı dahi çıkamıyorum. Her şeyimle annem ilgileniyor. Annem olmadan hiçbir şey yapamıyorum. Annem 57 yaşında, onun da rahatsızlıkları var. 3-4 yıl sonra ne kadar elimden tutabilecek. Sürekli, annem öldüğünde ne yapacağımı düşünüyorum. Hastalığımdan çok anneme yük olmak beni üzüyor. Kimseye muhtaç olmak istemiyorum, tek istediğim o. Ben ne para istiyorum ne pul, yürümek istiyorum. Kimsenin hayatına ambargo koymak istemiyorum. Hayatıma başkasını sokmak da istemiyorum, kimseye de eziyet vermek istemiyorum.”

Haberin Devamı


Hastalığının tedavisiyle ilgili çalışmalar yapıldığını, Cerebral Palsi hastalarına umut olacak bu çalışmaların 2014 yılında tamamlanacağını televizyonlardan duyduğunu dile getiren Kürklü, “Bu hastalığa çare bulunacağına eminim ancak bilim adamlarından 2014 yılından önce çalışmalarını tamamlamalarını istiyorum. Yıllardır bir adım atabileceğim günü bekliyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!