Her derde deva: Papatya çayı

Güncelleme Tarihi:

Her derde deva: Papatya çayı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2015 11:18

20 yıldan bu yana papatya üzerinde yapılan araştırmalar geleneksel olarak papatya çayının faydalarını bilimsel olarak destekliyor. Papatya bitkisinin bu kadar çok popülerlik kazanması ise modern tıpta üretilen pek çok ilacın içerisinde etken madde olarak kullanılmasını sağlamasıdır.

Haberin Devamı

Papatya çayı

Papatya çayı tüm dünyada çeşitli hastalıkların tedavisinde en çok kullanılan bitkisel çaylar arasındadır. Bu yüzden ABD merkezli “Herb Research Foundation” kurumunun yaptığı açıklamaya göre dünya genelinde her gün 1 milyon bardak papatya çayı tüketilmekte. 

Her derde deva: Papatya çayı

Papatya çayının sağlığa faydaları

-Yüksek fosfor içeriği sayesinde kemiklerin güçlenmesini sağlıyor.

 -Uyku bozuklukları tedavisinde kullanılır

 -Deri döküntüsüne yol açan cilt hastalıklarının belirtilerini hafifletir

 -Yemeklerden sonra sindirime yardımcı olarak kullanılır

Her derde deva: Papatya çayı

Haberin Devamı

 -Gastrit ve ülseratif kolit tedavisinde kullanılır

 -Mide kasılmalarını engeller

 -Kaygıyı azaltır ve genel bir rahatlama sağlar

 -Bağırsak sorunlarını giderir

Her derde deva: Papatya çayı

 -Bağırsak iltihaplanması tedavisinde yardımcı olarak kullanılır

 -Adet dönemi kasılmalarını hafifletir

 -Sırt ve bel ağrılarını hafifletir

 -Bağışıklık sistemini güçlendirir

Her derde deva: Papatya çayı

 Papatya çayı yapımı

 İyi bir papatya çayı hazırlamak için 2-3 yemek kaşığı kurutulmuş papatya çiçeğinin üzerine yarım litre kaynamış su ekleyerek 3-5 dakika demlenmesini beklemeniz yeterli. Daha sonra papatyayı süzerek çayınızı içebilirsiniz. Tatlandırmak için bal ya da bir kaç damla limon ekleyebilirsiniz. Öğünler arası tüketmeniz tavsiye edilir.

Her derde deva: Papatya çayı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!