Güncelleme Tarihi:
Tanfer Klinik'ten yapılan açıklamaya göre, klinikte Ağız ve Çene Cerrahı Nihat Tanfer'in gerçekleştirdiği operasyonda, biyorejenerasyon adı verilen yeni bir yöntem ve “box teknik” ile hastanın kaybolan kemiğinin yerine hayvandan alınan doğal kemik blokları yerleştirildi.
Bu teknikle çene kemiği tamamen sıfırlanan Erol Taktak adlı hastaya 4 santimetre boyunda ve 1,5 santimetre yüksekliğinde yeni bir çene kemiği yapıldı. Ancak aynı yöntemle bütün bir çene kemiğini yapmanın da mümkün olduğu belirtildi.
DİŞ BAKIMINI İHMAL ETMEYİN
Yeni çene kemiğine kavuşan hasta Taktak'ın, ağzının sol tarafında eski köprüsünün bakımını ihmal ettiği için çene kemiğinin eriyerek iltihaplandığı, yapılan muayenelerde, çene kemiği eridiği için implant şansı olmayan hastanın sorunlarının gün geçtikçe arttığı görüldü.
Hasta, bu operasyonun üzerinden 4-6 ay geçtikten sonra implant aracılığıyla yeni dişlere sahip olabilecek. “Box teknik”, kaybolan kemik hacmini onarması, çeneye implant yerleşimini kolaylaştırması, üç boyutlu kemik iyileşmesi gerçekleştirmesi, iyileşme sırasında kemiği orijinal şekline getirmesi ve çene kemiğini estetik anlamda da onarmasıyla dikkati çekiyor.
Bu tip hastalara uygulanan damak protezi, hastanın ağzında kemik olmadığı için tam olarak yerine oturmuyor ve şikayetlere neden oluyordu. Damak protezi yapılamayan hastalara kalçadan ya da vücutlarının herhangi bir bölgesinden alınan kemiklerin uygulanması ise ikinci bir ameliyat anlamına geliyordu.
İtalya'da Doktor Andrea Menoni ve Doktor Morella'nın 2 yıldır uyguladığı yapay çene tekniğini, bu ülkede yaptığı çalışmalarla geliştiren Doktor Nihat Tanfer, yöntemi Türkiye'de uygulamaya başladı.