Güneş koruyucu seçimi nasıl yapılmalı?

Güncelleme Tarihi:

Güneş koruyucu seçimi nasıl yapılmalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2016 12:45

Güneşin zararlı ışınlarından cildi korumak için en temel ürün olan güneş koruyucu seçimini doğru yapmak oldukça önemli.

Haberin Devamı

Uzmanlar güneş koruyucu sürmeden güneşe çıkmamak gerektiğinin altını devamlı çizse de güneş koruyucularını doğru seçmek de bu ürünleri kullanmak kadar önemli bir hal almış durumda. Özen gösterilmesi gereken bu durum, ihmal edildiği takdirde ciltte çeşitli yıpranma ve tahribatlara yol açıyor. Piyasada çok fazla güneş koruyucu ürün olması işinizi zorlaştırsa da birtakım ipuçlarına dikkat ederek cilt tipinize ve ihtiyaçlarınıza uygun doğru güneş kremini seçebilirsiniz.

 

Güneş koruyucu seçimi nasıl yapılmalı

 

İŞTE DOĞRU GÜNEŞ KREMİ SEÇMENİN PÜF NOKTALARI:

Haberin Devamı

Koruma faktörü olarak bilinen SPF, UVB ışınlarına karşı güneşin ne oranda koruma sağladığını gösteren bir ölçü birimidir. En az 30 koruma faktörlü ürünler kullanmak cildi yüzde 97 oranında güneşin zararlı etkilerinden korur. Bu nedenle 30 ve üzeri koruma faktörlü ürünler tercih etmek, cilt renginiz açıksa koruma faktörünü daha da yüksek seçmek mantıklıdır.

Ana aktif güneş koruyucu maddeler yanında fiziksel engelliyici maddelerin de seçtiğiniz güneş koruyucu kremin bileşiminde yer almasına dikkat edin. Çinko veya titanyum oksit gibi maddeler içeren güneş koruyucularını tercih edebilirsiniz.

Güneş koruyucular cilt fototipine göre seçilmeli. Cildin güneşe karşı verdiği tepki anlamına gelen fototip esmer kişilerde yüksek, beyaz tenli kişilerde ise düşük orandadır. Bu nedenle esmer kişiler daha düşük koruma faktörlü ürünler seçebilirken, beyaz tenlilerin muhakkak yüksek koruma faktörlü ürünlere yönelmesi gerekir.

 

Güneş koruyucu seçimi nasıl yapılmalı

 

Güneş koruyucu seçerken kuru ciltler yoğun kıvamlı ürünler seçebilirken, yağlı cilde sahip kişiler ise yağsız, hafif formüllü ve akışkan formda ürünler seçmelidir.

Haberin Devamı

Güneş koruyucu ürünler güneşe çıkmadan yarım saat önce cilde uygulanmalı ve her deniz banyosu sonrası krem tekrar sürülmelidir.

Güneşin yeryüzüne dik geldiği saatler olan 12.00 - 16.00 saatleri arasında güneşe çıkılmamalı, güneşten korunmak için koyu renk giysiler tercih edilmelidir.

Ayak üstleri, bacak arkaları ve kulak üzerlerine de güneş kremi uygulanmalı, dudaklara ise koruma faktörlü dudak bakım nemlendiricisi kullanılmalıdır. Her 2 saatte bir dudak bakım nemlendiricisi tekrarlanmalıdır.

Güneş kreminin son kullanma tarihine dikkat ederek kullanmalı, son kullanma tarihi geçmiş olan ürünlerin koruyucu etkisi olmadığı için bu ürünleri kullanmamalısınız.

 

Haberin Devamı

Güneş koruyucu seçimi nasıl yapılmalı

BAKMADAN GEÇME!