Gül sabunu faydaları ve özellikleri nelerdir? Ne işe yarar? Gül sabunu nasıl kullanılır?

Güncelleme Tarihi:

Gül sabunu faydaları ve özellikleri nelerdir Ne işe yarar Gül sabunu nasıl kullanılır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2022 16:12

Cildi temizlemeye yardımcı olan gül sabunu, anti bakteriyel olma özelliği taşımaktadır. Cilt için önemli derinlemesine temizliği sağlarken aynı zamanda sıkılaştırıcı etkiye de sahiptir. Yalnızca yüz bölgesinde değil vücut temizliğinde de rahatlıkla kullanılabilmektedir. Doğal sabunlar içerisinde yer alması artı sağlarken hoş kokusu ile cilde ferahlık vermektedir. Gül sabunu faydaları ve özellikleri nelerdir? Nasıl kullanılır? İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Gül sabunu, hoş kokulu bir çiçek olan gülden elde edilmektedir. Gül, cilde sayısız fayda sağlayan bir bitkidir. Başta nemlendirici özelliği sayesinde cildin ihtiyaç duyduğu gerekli nem oranını sağlamaktadır. İyi bir temizleyici olması sayesinde vücut temizliğinde de kullanılmaktadır.

Gül Sabunu Faydaları ve Özellikleri Nelerdir?

Gül sabunu saymakla bitmeyen birçok özelliğe sahiptir. Doğadan gelen bir dokunuş olarak nitelendirebileceğimiz gül sabunu, hasarlı ciltlerin onarılması için, sivilce sorunlarında, nemlendirmede, yağ oranının dengelenmesinde ve daha birçok cilt sorununda kullanılmaktadır. Sizlere gül sabunu faydalarını ve özelliklerini sıraladık;

Cildin ihtiyaç duyduğu nemi sağlayarak cildi nemlendirir.
Anti bakteriyel olma özelliği ile derma, mantar, sedef vb. çoğu cilt hastalığına iyi gelmektedir.
İçeriğinde bulunan çeşitli vitaminler ile kolajen üretimini artırarak cildin kendini yenilemesine katkı sağlamaktadır.
Cildin erken yaşlanmasını geciktirerek daha genç bir görünüm sağlamaktadır.
Ciltte oluşan kırışıklık ve kaz ayaklarının oluşumunu engellemektedir.
Ciltte oluşan güneş ve diğer lekelerin giderilmesine yardımcı olur.
Göz altı morluk ve kararmaların düzelmesini sağlar.
Varis sorununda rahatlatıcı etkisi vardır.
Gün boyu ciltte oluşan yağ ve kirin derinlemesine temizler.
Gözeneklerin temizlenmesini sağlar.
Yağlı ciltler için cildin yağ dengesinin korunmasına kakı sağlar.
Tırnak sağlığı için de oldukça faydalıdır.
Cilde canlılık verir.
Makyajı derinlemesine temizler.

Ne İşe Yarar?

Gül sabunu, hemen hemen ciltte oluşan birçok sorunun iyileşmesinde ve giderilmesinde işe yaramaktadır. Sağladığı yararların başında iyi bir temizlik gelirken, cildi besleyici olması kuru ciltler için önemli bir özelliktir. Yağlı ciltler için ise cildin yağ dengesinin korunmasını sağlayarak, aşırı yağlanma, parlama, makyaj kusma gibi farklı sorunların önüne geçebilmektedir. Cilde kazandırdığı canlılık ve ferahlık hissi özellikle yaz aylarında güneşten dolayı oluşan tahrişlerde rahatlatıcı etki sağlamaktadır.

Gül Sabunu Nasıl Kullanılır?

Gül sabunu cilt sorununa göre farklı şekillerde kullanılabilir. İlk kullanım yöntemi direkt ve en yaygın olan kullanım şeklidir. Kullanılacak olan bölge ilk olarak su ile nemlendirilir. Ardından bir miktar su ile ele alınan sabun köpürtülür. Elde oluşan köpüklü kısım ciltte uygulanmak istenen bölgeye nazik hareketler ile sürülür. İsteğe göre masaj yaparak da uygulanabilir.

Gül sabunundan fayda sağlamak için düzenli kullanım çok önemlidir. En az iki ay boyunca düzenli bir şekilde kullanılması önerilmektedir. Düzenli kullanımda günde iki kez kullanılması yeterli olacaktır. Bir diğer kullanım biçimi de yüze buhar ya da sıcak havlu uygulaması ile beraber olandır. Yüzün ilk olarak buharla buluşturulması gözeneklerin açılmasını sağlayacaktır. Açılan gözenekler gül sabunu sayesinde daha iyi temizlenir ve cildin kir ve yağdan tamamen arınmasını sağlar. Gül sabunu benmari usulü eritilerek de kullanılabilir. Bu tarz kullanım için ilk olarak gül sabunu ocakta benmari usulü eritilir.

Eriyen sabuna doğal gül yaprakları, gül esansı gibi isteğe bağlı ürünler eklenebilir. Bu karışımı nemlendirmek istediğiniz bölgeye uygulayarak yoğun nem bombası sağlamış olacaksınız. Kuru ciltler için bu kullanım şekli haftada bir kez olacak şekilde önerilir. Her cilt tipine uygun olan gül sabununun, soğuk su ile birlikte uygulanması önerilmektedir. Bu şekilde tamamen temizlenen gözeneklerin soğuk su ile yeniden sıkılaşması sağlanacaktır.

BAKMADAN GEÇME!