Güncelleme Tarihi:
Bu meyvenin faydalarından verim alabilmek için tazeyken yemek gerekir. Ayrıca diğer tropik meyveler gibi ekstra korumaya ihtiyaç duymaz ve bu yüzden kimyasal işlemlere maruz kalmadan tüm faydalı mineral ve vitaminlerini içinde saklayabilme özelliğine sahiptir.
Guavada turunçgillerden daha fazla C vitamini vardır ve oldukça çok miktarda A vitamini de içerir. Guava meyvesi ayrıca diyetsel lif, zengin potasyum ve fosfor kaynağıdır.
Guava yapraklan ishal için mikroplara karşı bir özelliği olduğu düşünülerek bir ilaç olarak kullanılır. Yapraklar kanayan dişetlerini tedavi etmek ve kötü nefes kokusu için de çiğnenir. Guava kan şekerini kontrol etmede ve adet dönemini desteklemek için antibakteriyeî, mantarları yok edici, ağrı kesici ve yüksek tansiyon ilacı olarak kullanılır.
Ayrıca guava antioksidan bir etkiye sahiptir. Henüz olgunlaşmamış olan guava meyvesi ve guava yapraklarıyla yüzünüze tedavi uygularsanız, kırışıklıklardan, lekelerden ve sivilcelerden korunabilirsiniz. Eğer akne veya siyah noktalardan şikayetçiyseniz, guava yapraklarından bir karışım hazırlayabilir ve bunu her gün kullanabilirsiniz.
Özellikle kilo vermek isteyenler guavadan yararlanabilirler çünkü lifli ve mineral açısından zengin bir meyvedir. Kolesterol içermez ve karbonhidrat miktarı çok azdır. Elma, portakal, üzüm gibi pek çok meyveye nazaran daha az şeker içerir. Tok tutma özelliği vardır.