Gölde sülükle romatizma tedavisi

Güncelleme Tarihi:

Gölde sülükle romatizma tedavisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2007 11:54

ADIYAMAN’ın Gerger İlçesi’ndeki Sülüklü Göl’e her yıl binlerce kişi çeşitli hastalıklarına şifa aramak için akın ediyor.

Göldeki sülüklerin, vücuttaki yaraların iyileşmesine, romatizmal hastalıklara iyi geldiği iddia edilirken, göle girenler vücutlarına yapışan sülüklerle saatlerce suyun içinde kalıyor. Adıyaman Çevre Ve Orman Müdürlüğü, Sülüklü Göl ve Kırkgöz su kaynağının bulunduğu bölgede mesire alanları kurulup tesisler yapılması için bakanlığa başvurdu.

Her yıl binlerce kişi, çeşitli hastalıklarına şifa bulmak için Gerger’in Güngörmüş Köyü’nde 1200 metre yükselikte yer alan Sülüklü Göl'e geliyor. Vücuttaki yaraları iyileştirdiği, romatizmal hastalıklar ve eklem ağrılarına iyi geldiği, ameliyat izlerini giderdiği ileri sürülen göle gelenler, vücutlarına yapışan sülüklerle saatlerce suyun içinde kalıyor. Almanya'da yaşayan 78 yaşındaki Nuray Yılmazer de tavsiye üzerine 5 yıldır göle geldiğini ve romatizmasına sülüklerin büyük faydasının olduğunu söyledi.

Adıyaman Çevre ve Orman Müdürlüğü de Sülüklü Göl ve Kırkgöz su kaynağının bulunduğu bölgede mesire alanları kurulup tesisler yapılması için bakanlığa başvurdu. Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar, bölgeye her yıl binlerce turistin, tesis olmaması nedeniyle günü birlik gelebildiğini belirterek, “Meşe ağaçlarıyla kaplı alana gelen ziyaretçiler konaklama sıkıntısının yanı sıra tuvalet sıkıntısı da yaşıyor. Bakanlığa sunduğumuz raporumuz tescillenirse doğal zenginliklerimiz, yurdun dört bir yanından gelen yerli ve yabancı turistlere dinlenmeleri için yeni bir alan olarak hizmet verebilecektir” dedi.

Sağlık ve doğa turizmini bir arada gerçekleştirmek istediklerini belirten Harun Dindar, “Rapor doğrultusunda yerinde inceleme yapılması ve raporun kabul edilmesi halinde gelişim planı hayata geçirilecek. Gelişim planında kontrol noktası, idare binası, depo, garaj, yönetici ve bekçi evleri, alışveriş ünitesi, kır gazinosu veya kır kahvesi, amfi tiyatro ve disko, toplu oturma yeri, büfe, manzara seyir terası, yaya gezinti yolları, iç ulaşım yolları, sıhhi tesisler, piknik üniteleri, çocuk oyun tesisleri, spor sahaları, ile plaj tesisleri kurulacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!