Güncelleme Tarihi:
1.DHEA hormonu
Gençlik hormonu da denilen hücre yenilenmesine katkıda bulunan böbrek üstü bezlerinin salgıladığı bu hormon, genç kalabilmek için önemli. Ton balığı, avokado, zeytin, sarımsak, peynir ve zeytinyağı sofralarımızda günlük olarak tüketilmesi gerekiyor. Doğal yiyeceklerin içinde yararlı tuzlar bulunduğundan yeme alışkanlıklarınızdan mümkün olduğu kadar tuzu çıkarmaya çalışın.
2.Çiğ yiyin, Yeşil yiyin
Sebze ve meyveleri çiğken tüketmeniz gerektiğini pek çok yerden duymuşsunuzdur. Biliyoruz söylemesi kolay ancak uygulama için efor harcamak şart. Blenderlar bunun için hazır bekliyor. Meyve ve özellikle yeşil sebzeleri püre veya su şeklinde karıştırarak bekletmeden tüketmeye çalışın. Bu şekilde zengin besin alan hücreler sindirim için de minimum enerji harcayacaktır. Lif barındıran yeşil sebzeler ve klorofil içeren su yosunları, yani karalâhana, maydanoz, su teresi, ıspanak, kereviz ve benzeri sebzeler antioksidan etkileri ile hücreleri canlandıracaktır.
3.Mayanın Önemi
Yüksek protein değerleri, B grubu vitaminleri ve çinko, selenyum, fosfor ve magnezyum gibi zengin mineral içeren maya, genç kalmanın sırrını içinde taşıyor. Karaciğeri temizleyen, protein miktarı ile cilt dokusunun yeniden yapılanmasını sağlayan, cildin oksijen alışverişinde en önemli faktör olarak size anti agingin altın anahtarını sunuyor. Mayalı ürünler tablet olarak da kullanılabiliyor.
4.Karotenin Önemi
Havuç, kabak, limon, üzüm, portakal, ananas ve papaya başta olmak üzere karoten açısından zengin meyve ve sebzeleri sıklıkla tüketmeye çalışın. Suyunu sıktıklarınız için lezzetine göre posasını da tüketmenizi tavsiye ederiz. Karoten, cildin elastik yapısının ve pürüzsüzlüğünün başkahramanıdır.
5.Zeytinyağı
Gençlik hormonunu yükseltecek ürünler olarak da bahsettiğimiz zeytinyağı, adeta çok fonksiyonlu bir zenginlik. Her geçen zaman içinde yeni bir şifası ortaya çıkan zeytinyağı, yüksek antioksidan özelliği ile vücudun temizlik görevlisi gibi çalışıyor.