FYUKLFYU

Güncelleme Tarihi:

FYUKLFYU
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2013 17:05

Ağız kokusu; ilişkilerimize ve özgüvenimize zarar veren, bir hastalık olmaktan daha çok sebep olduğu sosyal problemler ile öne çıkan bir rahatsızlık.

Haberin Devamı

Yapılan bir çalışmada ağız kokusunun toplumda %40’a kadar görüldüğü saptanmıştır. Erkeklerde daha sık görülmesi ise bir başka veridir. Daha ilginç olanı ise ağız kokusu problemi yaşayanların birçoğu bunun farkında bile değil. Medeni toplumlarda bile görülme oranının bu kadar yüksek olması dikkat çekici.

BOŞANMA VE İŞTEN ÇIKARILMA NEDENİ


Anlaşmalı boşanmalarda eşinin ağzının kokuyor olması sebebi giderek daha fazla öne sürülüyor. Ayrıca ikili ilişkilerin daha ön planda olduğu satış, pazarlama gibi iş kollarında ağız kokusundan ötürü performansın aşağılara inmesi söz konusu. Ağız kokusu hem toplum içinde rahat konuşabilmenin, hem de ikili ilişkileri daha rahat ilerletebilmenin önünde bir duvar gibi durmaktadır.

ÇÖZÜM UZUN SÜRE ETKİLİ ÜRÜNLER

Haberin Devamı


Ağız kokusunun çeşitli sebepleri olmakla beraber, % 90 oranında ağız kaynaklı nedenler ile ortaya çıkmaktadır. Ağızdan kaynaklanan kötü kokunun esas kaynağı uçucu sülfür bileşikleridir. Sakız, şeker gibi ağız kokusuna karşı geçici ürünler sülfür bileşiklerini yok edememektedir. Bu problemi analiz eden Helba İlaç’tan Oderol Solüsyon ürün müdürü Selda Avcı, şeker, sakız gibi geçici ürünlerin gün içerisinde ortalama 30-40 kere tüketilmesiyle ancak gün boyu bu problemden kurtulabileceğini belirtti. Amaçlarının bu kötü kokuları bastırmak yerine kökten çözüm üretmek olduğunu belirten Avcı, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek çinko ve klorheksidin içeren Oderol Solüsyon formunu geliştirdiklerini belirtti. Bu iki etken madde bir arada, uçucu sülfür bileşiklerinin ortamdan uzaklaşması için kullanılmaktadır.


Ağız kokusunu önlemek için öncelikle ağız bakımına dikkat edildikten sonra, uçucu sülfür bileşiklerinin de ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bunların dışında; diş ve dişetlerini koruma, diş ipi kullanımı, protez ve köprülerin düzenli kontrolü, su içme, şeker tüketimini azaltma ve sigara kullanmamakta önemlidir.
Forum sitelerinde ağız kokusu için çözüm arayan insanların yoğunluğu, bu problemin rahatça ifade edilmediğini göstermektedir. Çoğunlukla diş hekimi muayenesinde bile sıkıntısını dile getiremeyen insanlar mevcuttur. Kişinin kendi fark etmemesi durumunda, yakın çevresi tarafından da dile getirilmesi bir hayli zor bir durumdur.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!