Fıtıkta astronot tedavisi

Güncelleme Tarihi:

Fıtıkta astronot tedavisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2012 00:00

İş dünyası büyük ölçüde masa başı işlerde yoğunlaştıkça bel ve boyun fıtığından muzdarip insan sayısı da artıyor.

Haberin Devamı

Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Prof. Dr. Gülçin Gülşen bel ve boyun fıtığında ameliyattan önce DRX-9000 sistemini öneriyor. Prof. Dr. Gülşen bel, boyun ağrıları olan  Ameliyatlık Bel ve Boyun fıtıklı hastalarda kullanılan yöntemin yüzde 86 oranında başarıya sahip olduğunu belirtiyor.

Prof. Dr. Gülşen yöntem ile ilgili şu  bilgileri veriyor; NASA uzay araştırmalarında, astronotların uzay yolculuklarında yerçekimsiz ortamda bel ağrılarının geçtiğini ve disk aralıklarının genişlediğini gözlenmesi üzerine bu düşünceden yola çıkılarak DRX-9000 cihazı geliştirildi. Cihaz Amerika başta olmak üzere dünyada 12 ülkede kullanılıyor. Disk içi basıncın azalması; fıtıkta geri çekilme yapar , çevre sinirlerdeki basıncı azaltır veya tamamen  kaldırır.
Diskin beslenmesi içindeki basıncın değişimleriyle olur.Bir süngerin üzerindeki ağırlığın kalkmasıyla , gözeneklerinin dolması gibi , negatif basınç disklerin tekrar beslenmesini sağlar. Basının kalkması ve diskin beslenmesiyle iyileşme başlar .

Haberin Devamı


HANGİ HASTALAR AMELİYATSIZ İYİLEŞTİRİLEBİLİR

 

- Boyun ve bel fıtıkları
- Boyun ve bel ağrıları
- Kollarda uyuşukluk ve karıncalanma
- Bacak ağrıları
- Omurganın dejenerasyonu
- Omurga kanalında darlık
- Siyatik
- Faset ağrıları( Bel eklem ağrıları)
- 6 aydan eski başarısız bel ameliyatına bağlı , tekrarlayan ağrılar

 

Bel omurgasındaki kırıklar, şiddetli kemik erimesi, sekestre (omurilik kanalına parça düşmesi) bel fıtıkları, omurga tümörleri, omurgada iltihabi hastalık, hamileler  tedaviye alınamazlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!