Fahrican’ın ilacı geldi ya diğerleri

Güncelleme Tarihi:

Fahrican’ın ilacı geldi ya diğerleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2013 01:09

Lösemi hastası Fahrican SGK tarafından getirilmeyen ilacına kavuştu. Fakat aynı durumda başka çocuklar da var.

Haberin Devamı

İzmir’de 5 aydır Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde lösemi (kan kanseri) tedavisi gören Fatma ve Tahsin Okutucu çiftinin iki çocuğundan biri olan lösemi hastası Fahrican Okutucu’nun (10) ilaç sorunu çözüldü. ‘Lanvis’ adlı ilaç, Okutucu Ailesi’ne Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) tarafından ulaştırıldı. Fahrican için yazılan ilacın fiyatı, döviz kurunun yükselmesi sebebiyle artmış, bu nedenle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ödeme listesinden çıkarılmıştı. Maddi durumları ilaç masraflarını karşılamaya yetmeyen Okutucu Ailesi, ilacın kendilerine ulaştırılmasıyla büyük mutluluk yaşadı.

‘HERKESE LAZIM’

Anne Fatma Okutucu, yardım taleplerinin ardından, ilaçların temini konusunda yurtdışından bile telefon geldiğini söyledi. Pek çok kanserli hastanın benzer sorunları yaşadığını söyleyen anne Okutucu, “Bu ilaçlar herkese lazım. İlaçların bize devamlı ulaştırılacağı söylendi. Umarım verilen sözler tutulur. İlaçların gelmesiyle büyük sevinç yaşadık umarım diğer hastalar da bizim gibi ilaçlarına kavuşur” dedi.

Biz de bekliyoruz

Haberin Devamı

İLAÇ temini konusunda sıkıntı yaşayan Akkuzu ve Yalçıntaş aileleri de yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. 2 senedir lösemi tedavisi gören 9 yaşındaki Polat Akkuzu’nun annesi Fatma Akkuzu, “İlaçların temininde bazen büyük sıkıntı oluyor” dedi. İki kez hastalığı tekrar eden, 6 yıldır tedavi gören 10 yaşındaki Gizem Yalçıntaş’ın annesi Firdevs Yalçıntaş ise “Br an önce çözüm bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!