Dolgu malzemeleri artık daha fazla kullanılıyor

Güncelleme Tarihi:

Dolgu malzemeleri artık daha fazla kullanılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2016 13:55

Estetik operasyonlarda artık büyük cerrahi işlemler yerine küçük düzeltmeler tercih ediliyor.

Haberin Devamı

Bu malzemelerin başında da yüz ve vücut estetiklerinde dolgu malzemeleri kullanımı her geçen gün artış gösteriyor. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk estetik cerrahide dolgu malzemeleri kullanımını anlatıyor.

CİLT HYALÜRONİK ASİT KAYBI NEDENİ İLE KIRIŞIR

Estetik cerrahide kullanılan dolgu malzemeleri, cildin ana yapısını oluşturan hyalüronik asitten elde edilir. Cildin yaşlanma sebebi doğal dokusunda bulunan hyalüronik asitin zamanla yaş almaya bağlı olarak azalmasıdır. Bu cildin nem tutma kapasitesinin düşmesine neden olur. Dolgu enjeksiyonu yöntemi ile cildin kaybettiği hyalüronik asit yerine konularak, cildin doğal yapısına kavuşması sağlanır.

DOLGU MALZEMELERİ İLE BURUN, MEME, DUDAK VE YÜZ ESTETİĞİ

Dolgu malzemeleri artık daha fazla kullanılıyor

Haberin Devamı

Yüz ve vücut estetiğinde dolgu malzemeleri günümüzde yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Günümüzde dolgu malzemeleri ile yüzdeki hacim kayıplarından, oluk denilen kırışık tedavileri, dudak dolgunlaştırma, çene, burun ve meme büyütme estetiğine kadar birçok estetik tedavisi yapılabilmektedir.

DOLGU MALZEMELERİ İLE AMELİYATSIZ BURUN ESTETİĞİ

Geleneksel cerrahi teknikleri yerine 15 dakikada burun estetiği ismi ile yaygınlaşan dolgu tekniği giderek daha popüler hale geliyor. Burundaki hafif kemerler, eğrilikler, burun ucu düşüklüğü gibi estetik sorunları dolgu enjeksiyonları ile on beş dakikada tedavi edilebiliyor. Burunlarında estetik sorunları olan kişiler sonuçları hemen kendisini gösteren bu teknik ile herhangi bir kırma ve kesme işlemi olmaksızın tedavi olabiliyorlar. Bu teknik ile sadece burun küçültme gerçekleştirilemiyor. Bunun için cerrahi operasyon uygulanması gerekebiliyor.

GÖĞÜS BÜYÜTMEDE DOLGU ESTETİĞİ

Dolgu malzemeleri artık daha fazla kullanılıyor

Dolgu malzemeleri ile ameliyatsız göğüs büyütmede yapılabiliyor ve talep her geçen gün artıyor. Özellikle göğsün üst bölgesinde doku eksikliği olan, iki göğsünün arasında fazla boşluk olan küçük göğüslü kadınlar tarafından tercih edilebilir. Tüm dolgu enjeksiyonu uygulamalarında olduğu gibi sonuçlarını hemen gösteren bu teknik ile kadınlar hayal ettiği dolgunlukta göğüslere kavuşabiliyor. Dekolte estetiği olarak da bilinen bu operasyon implant yerleştirme ameliyatı için yeterli vakti olmayan, ameliyat ve anestezi korkusu olan kadınlar için oldukça cazip bir seçenek sunuyor.

DUDAK DOLGUSU

Haberin Devamı

Doğal olarak ince ya da zamanla hacmini kaybetmiş dudakların dolgunlaştırılmasında da hyalüronik asit enjeksiyonu kullanılır. Dudak dolgusu ile birlikte ağzın kenarlarındaki yaşlanma belirtileri de yine dolgu yöntemi ile tedavi edilebilir.

YÜZ GENÇLEŞTİRMEDE DOLGU ESTETİĞİ

Dolgu malzemeleri artık daha fazla kullanılıyor

Zamanla yüzde hacim kaybı yaşanabilir. Oluğa benzer kırışıklıklar, zayıflıklar ve çöküntüler oluşabilir. Göz altlarındaki hafif çukurluklar da dahil olmak üzere, elmacık kemiği, çene ve kırışık tedavisinde dolgu enjeksiyonu kullanılmaktadır.

DOLGU ESTETİKLERİNİN AVANTAJLARI

Tüm bu işlemlerde genellikle hyalüronik asit denilen geçici dolgu malzemeleri kullanılır. 9 ile 18 ay arasında bir sürede dayanıklılığı olan bu operasyonun bu sürenin sonunda tekrarlanması gerekir. Tekrarlanma aşamasında hastalar dudak ya da göğüs ebatlarında istedikleri değişlikleri yaptırabilir. Kalıcı olmayan işlemler olduğundan hasta isterse devam etmeyerek yapılan işlemi eski haline döndürebilir.

Haberin Devamı

Dolgu malzemeleri artık daha fazla kullanılıyor

Dolgu enjeksiyonu kullanım alanları estetik cerrahide giderek yaygınlaşıyor. Sunduğu ameliyatsız seçenekler sayesinde hem cazibesi hem de talep her geçen gün artmaya devam edecek.

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!