Güncelleme Tarihi:
Protez bacaklarını daha rahat kullanabilmek ve bacak kaslarını güçlendirmek için başladığı yüzmeyi 11 yıldır profesyonel olarak sürdüren Kamanlı'nın Türkiye şampiyonluğu ve uluslararası müsabakalarda ikincilik olmak üzere pek çok ödülü bulunuyor.
Türkiye'nin ilk engelli Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) öğrencisi olma özelliği de bulunan Kamanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzme konusunda hiçbir engeli olmadığını düşündüğünü belirtti.
Yüzerken kendini çok rahat hissettiğini ifade eden Kamanlı, “Yüzerken yürürken olduğumdan çok daha özgür hissediyorum. Zaman zaman yürürken bile zorluk çekebiliyorum ama yüzerken daha rahatım. Su dışındaki engeller beni daha çok etkiliyor” diye konuştu.
Biyolojik ailesi tarafından doğduğu hastanede bırakılan ve 2 yaşından beri koruyucu aile yanında bulunan Kamanlı, başarılarını koruyucu ailesinin desteklerine borçlu olduğunu ifade etti. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) çalışanı olan koruyucu annesinin kendisini yüzmeye yönlendirdiğini anlatan Kamanlı, ailesinin desteğiyle yaşadığı sorunların üstesinden geldiğini söyledi.
Profesyonel olarak yüzmeye başladıktan sonra bir takım engellerle karşılaştığını anlatan Kamanlı, kendisine maddi ve manevi imkanlar sağlanması konusunda bir takım sorunlar yaşadığını kaydetti.
Bu yıl Gazi Üniversitesi BESYO 1. sınıfına başlayan Kamanlı, bunun kendisi için çok büyük bir şans olduğunu belirtti. Engelli olarak üniversiteye başlamasının kendisine ciddi sorumluluklar yüklediğine de işaret eden Kamanlı, “Benim bir ilk olmam ayrı bir güzellik ama 'ben bunu yaptım, ne güzel' deyip de geri çekilmemem gerekiyor. Artık diğer engellilere karşı bir sorumluluk üstlenmiş bulunuyorum. Başkaları için de bir şeyler yapmam gerekiyor. Benim için çok güzel imkanlar yaratıldı. Bunlar olmasaydı böyle bir ilk yaşayamazdım. Çok memnunum” diye konuştu.
Azmiyle kendi gibi engellilere örnek olan Kamanlı, engellilerin kendilerini aşmaları ve engellerini kabul etmeleri gerektiğini söyledi. Psikolojik olarak engellilerin kendilerini sağlıklı insanlardan farklı görmemeleri gerektiğini belirten Kamanlı, böylece engellilerin sağlıklı insanlardan daha başarılı olabileceklerini ifade etti.