Elektriklenen saçlar için öneriler

Güncelleme Tarihi:

Elektriklenen saçlar için öneriler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 14:56

Elektriklenen saçlar, insanların hayatlarında istemedikleri bir olaydır. Eğer sizde bu türden saçlara sahipseniz ve bu durumdan oldukça rahatsızlık duyuyorsanız, alabileceğiniz bazı önlemler ve kullanacağınız bazı uygulamalarla saçlarınızın elektriklenmesini önleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Saçlarınızın elektriklenmesinin ana nedeni hava değişimi ve saç kuruluğudur. Bunu en çok fön çektiğimiz zamanlar anlayabiliriz. Saçlarımızı yıkadıktan sonra fön çekip dışarı çıktığımızda elektriklenme olasılığı daha çok olmaktadır. Ayrıca kış aylarında bu olay daha çok artar. Kış aylarında havadaki nem oranı oldukça düşük olduğu için saçların elektriklenmesi daha çok olmaktadır. İşte saçlarınızda oluşan bu elektriklenmeyi önlemek için alabileceğiniz önlemler...

 - İlk olarak elektriklenen saçlara uyguladığınız şampuanları gözden geçirmelisiniz. Bazı şampuanlarda anti static özelliği vardır. Bu özellik saçların elektriklenmesini önlemektedir. Eğer şampuanınız bu özelliği barındırmıyorsa, bu özelliğe sahip bir şampuan deneyebilirsiniz. 

 - Elektriklenen saçlar kuru saç tiplerinde görülür. Nemli olan hiçbir saç elektriklenmez. Bu yüzden kuru olan saçınızı nemlendirme yöntemleri uygulayabilirsiniz. Saçlarınızı elektriklenmeye karşı nemlendirmek için nemlendirici saç kremleri kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Elektriklenen saçlar için öneriler

 - Her gün yıkamayın. Saçlarınızın daha fazla kuruyup elektriklenmemesi için gün aşırı yıkamak doğru olandır. Kış mevsimindeyse bu süreyi daha da uzatmak gerekir.

 - Düzleştirici kullanıyorsanız saçlarınızı maksimum sıcaklıkta bir kerede düzleştirin. Düzleştiriciyle saçlarınızı tekrar tekrar temas ettirmeyin. Düzleştirme işlemi öncesi koruyucu ürün sürmeyi de unutmayın.

 - Yıkamadan önce saçlarınızı kökten uca doğru tarayın. Bu sayede saçlarınız daha kolay temizleneceği gibi banyo sonrası daha kolay açılacağı için de kırılıp elektriklenmeyecektir.

 - Yıkama sonrası saçlarınıza havluyu sürte sürte kurulamayın. Çünkü bu hareket elektriklenmeye davetiye çıkartır. Ayrıca ıslak saç çok hassastır. Hemen kırılır.

 - Metal fırçalar kullanmaktan kaçının. Bunların yerine doğal kıllı fırçalar ve ahşap taraklardan yararlanın.

Elektriklenen saçlar için öneriler

Haberin Devamı

 - Son olarak  haftada bir kez saçlarınıza bakım yapın. Saçlarınızın nem ihtiyacını karşılayın. Beslenen, nem açığı kapanan saç elektriklenip kabarmaz.

Elektriklenen saçlar için evde yapabileceğiniz maskeler;

 -  2 yumurta sarısıyla yarım çay bardağı zeytinyağını karıştırıp saçlarınıza uygulayın. 15–20 dakika bekledikten sonra yıkayın.

 - 1 yemek kaşığı bal ile 1 çay bardağı sütü karıştırıp saç derinize sürün. Yarım saat bekledikten sonra yıkayın.

 -  Ayrıca 1 litre suyla karıştıracağınız 1 yemek kaşığı balı her banyo sonrası saçlarınızı durulamak için kullanmanız saçlarınızı nem açığına karşı korur.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!