El İle Ayak Tırnak Batması Kendiliğinden Geçer Mi Ve İyileşir Mi? Tedavi Gerektirir Mi

Güncelleme Tarihi:

El İle Ayak Tırnak Batması Kendiliğinden Geçer Mi Ve İyileşir Mi Tedavi Gerektirir Mi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2022 11:48

Tırnaklar oldukça hassas bir yapıya sahiptir. Özellikle el ve ayak tırnaklarının batması yaşam kalitesini bozacaktır. Bunun yanı sıra el ve ayak tırnaklarının batması sebebiyle ağrı ve kızarıklıklar oluşur. El ile ayak tırnak batması kendiliğinden geçer mi ve iyileşir mi? Tedavi gerektirir mi tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

El ile tırnak batması genellikle tırnakların köşeleri ve kenarlarının yumuşak ete batması sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. El ve tırnak batması genellikle baş parmağında görülmektedir. 

 El İle Ayak Tırnak Batması Kendiliğinden Geçer mi ve İyileşir mi?

El ve ayak tırnak batması hayatı olumsuz etkileyen bir rahatsızlıktır. Özellikle tırnakların köşe ve kenarları yumuşak ete batması ile bu rahatsızlık ortaya çıkar. Tırnak batması genellikle başparmakta çıkmaktadır. Tırnak batması görülmesi ile ağrı, şişlik ve kızarıklık oluşur. Tırnak batması evde doğal yöntemler uygulanarak kendiliğinden geçebilir. 

Şiddetli ağrılarda ise profesyonel yardım almak gerekebilir. Özellikle diyabet, damar sertliği gibi hastalıklar ayaklara kan akışını zayıflatır. Bu sağlık sorunları ortaya çıktığında tırnak batmasına bağlı olarak komplikasyonların riski de artacaktır. Tırnak batması kendiliğinden geçer ve iyileşir. Bu süreçte evde gerekli bakımın da yapılması gerekmektedir. Özellikle rahat ayakkabı ve çoraplar giyilmelidir. 

Haberin Devamı

 Tedavi Gerektirir Mi? 

 Tırnak batmasının olduğu bölgede enfeksiyon riskini azaltmak için mutlaka tedavi uygulanmalıdır. Hafif tırnak batmalarında küçük tedaviler yapmak yeterli olur. Ciddi ve çok ağrılı durumlarda ise mutlaka cerrahi müdahale gerekecektir. Tırnak batması için evde sabunlu sıcak su banyosu yapılabilir. Tırnak batması olan ayak suya sokulmalıdır. Bu şekilde şişlik de azalarak ağrı hafifler. Ayağı günde üç defa 20 dakika kadar ılık sabunlu suda bekletmek gerekir. Ayrıca zeytinyağından yapılan kastilya sabunu da ayaklara çok iyi gelecektir. 

 Tırnak Batması Neden Olur? 

 Tırnak batmasının en temel nedeni tırnakların çok kısa kesilmesidir. Özellikle tırnakların yanlış ve kavisli kesilmesi tırnak batmalarının nedenlerinden biridir. Bazıları olağandışı kavisli ayak tırnaklarına sahiplerdir. Bu durumda tırnak batması da kaçınılmaz olur. Genellikle kaza ve benzeri durumlarda tırnakların çıkması da sebepler arasında yer alır. Uygun bir şekilde yapılmayan manikür ve pedikür de tırnak batmalarına neden olur. 

Haberin Devamı

 Tırnak Batması Belirtileri Nelerdir? 

 Tırnak batmasının bazı belirtileri bulunmaktadır. Özellikle de tırnak yatağında bulunan hassasiyet ve tırnak çevresinde şişme olabilir. Aynı zamanda tırnak çevresindeki dokuda ısı artışına dikkat edilmelidir. Parmak bölgesinde ciddi bir ağrı ve rahatsızlık oluşacaktır. Bu da tırnak batması belirtileri arasında yer alır.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!