Dünya Kalp Uzmanları Türkiye'ye gelecek

Güncelleme Tarihi:

Dünya Kalp Uzmanları Türkiyeye gelecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2007 12:12

Uluslararası Elektrokardiyoloji Derneği (EKG) tarafından her yıl düzenlenen bilimsel kongrelerin 34'üncüsü Prof. Dr. Bülent Görenek'in ev sahipliğinde İstanbul'da yapılacak.

Haberin Devamı


Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Kalp Damar Hastalıkları Önleme Projesi Türkiye Koordinatörü ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilimdalı Öğretim Üyesi de olan Prof. Dr. Bülent Görenek, düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'un, 27-30 Haziran tarihlerinde ABD, Avrupa ülkeleri ve Japonya'dan gelecek çok sayıdaki kardiyoloji uzmanını ağırlayacağını söyledi.

Hilton Kongre Merkezi'ndeki kongrede, çeşitli kalp rahatsızlıklarındaki EKG'lerin ve kalp çarpıntılarının ayrıntılarıyla ele alınacağını ifade eden Prof. Dr. Görenek, “Geçen yıl Almanya'nın Köln kentinde yapılan dernek toplantısında, önerim doğrultusunda uluslararası kongrenin Türkiye'de yapılmasına karar verildi” dedi.

Uluslararası Anjiyo Birliği Türkiye Temsilcisi ve EKG Konsey Üyesi de olan Prof. Dr. Görenek, konuşmacı ve oturum başkanı olarak çeşitli ülkelerden 124 kardiyoloji uzmanının katılacağı kongrenin sadece kardiyologlara değil EKG ile ilgilenen tüm hekimlere, bu alandaki en son gelişmelerin aktarılacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Kalp hastalıklarının günümüzde ölümlerin en sık nedeni olduğuna işaret eden Prof. Dr. Görenek, şöyle konuştu:
“Kalp hastalıklarının içinde kalp aritmileri ya da ritm bozuklukları önemli sağlık sorunudur. Genelde aritmileri, hastalar, çarpıntı şeklinde ifade ederler. Erken teşhis ve tedavi edilmezse bunların bir kısmı ölümle sonuçlanabilecek kadar ciddi bir durum teşkil eder. Kalp hastalıklarının tanısında EKG gibi basit görüntüleme tekniklerinden anjiyo gibi kompleks görüntüleme tekniklerine kadar pek çok yöntemden faydalanılmaktadır. Son yıllarda tedaviye yönelik pek çok teknolojik gelişmeler olmuştur. Örneğin kalp pilleri ve anjiyo benzeri bir işlem olan EPS ile çarpıntıların önemli kısmının tedavisi mümkündür.”

Prof. Dr. Görenek, bilimsel programının Avrupa Kardiyoloji Derneğinin Kalp Ritmi Birliği tarafından da onaylandığını anlatarak, “Avrupa Kardiyak Aritmi Derneği, Türk Kardiyoloji Derneği, Türk Pediatrik Kardiyoloji Derneği, Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği, Türk Acil Tıp Derneği, TÜBİTAK ve ESOGÜ, bu kongreye katkıda bulundu” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!