Dr. Servet Terziler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2023 07:00
Kaş kaybı veya seyrekleşmesi yaşayan kişiler kaş ekimiyle hayatının yalnızca 3-4 saatini ayırarak kalıcı kaşlara sahip olabiliyor.Kaşlar ifademizin, bakışlarımızın ve güzelliğimizin önemli bir parçası.
Sadece estetik değil, sağlık açısından da işlevi olan kaş çeşitli nedenlerle dökülebiliyor, yapısal bütünlüğünde boşluklar oluşabiliyor. Günümüz tıp teknolojisi kalıcı ve estetik kaşlara bir şekilde sahip olmamızı sağlayan bir yöntem sunuyor: Kaş ekimi.
Kaş ekiminde kullanılan güncel Robotik DHI ekim yöntemi ile kaş bölgesindeki deri dokusu genellikle hızlı iyileşiyor ve iz kalmıyor.
KAŞ KAYBI YAŞAYANLARA ROBOTİK DHIVücudumuzun ve güzelliğimizin en önemli parçası, yüzümüz. Ve yüzümüze ifade veren, bakışlarımızı anlamlı kılan, mimiklerimizi gösterebilmemizi sağlayan yegane aksesuvarımız, kaşlar. Kaşların ana işlevi aslında gözümüzü toz, kir ve terden korumak, duygu durumumuzu (kızgınlık, üzüntü, şaşkınlık vb.) karşı tarafa aktarabilmemizi sağlamak. Ancak günümüzde özellikle de kadınlar kaşların estetik işleviyle daha çok ilgileniyor. Haksız da sayılmazlar.
Biçimli kaşlar hem bakışlara hem de ifadeye derinlik ve güzellik katıyor. Gözlerin ortaya çıkmasını, daha görkemli gözükmesini sağlıyor. Ancak genetik yapı, kaşların sık ve yanlış alınması, stres, ileri yaş, kaza, yanık gibi sebeplerle kaşlar seyrekleşiyor hatta tamamen kaybediliyor. Kadın olsun erkek olsun kaş kaybı yaşayan herkes Robotik DHI yöntemi ile hayatının yalnızca 3-4 saatini ayırarak kalıcı kaşlara sahip olabiliyor.
LOKAL ANESTEZİ İLE YAPILIYORKaş ekimi kişinin kendi saç köklerinin, kaştaki boşalan noktalara ekilerek kaşın kalıcı olarak dolmasını ve estetik görünüme kavuşmasını sağlayan bir işlem. Kaş ekiminde, güncel uygulamalarından olan
Robotik DHI saç ekimi yöntemi kullanılıyor. Tümüyle steril olan klinik ortamda, alanında uzman bir hekim yönetiminde gerçekleştirilmesi gereken bu işlem, lokal anestezi altında yaklaşık 3-4 saatte tamamlanıyor.
Uygulamada öncelikle ekimi gerçekleştirecek olan doktor; kişinin yüz, göz yapısına ve isteğine göre kaş konturunu ve buna paralel olarak kaç saç köküne ihtiyaç duyulacağını belirliyor. Saç köklerinin toplanması için ense kökünde parmak kadar küçük bir alan, dışarıdan belli olmayacak bir biçimde tıraş ediliyor. İhtiyaç duyulan kökler ense bölgesinden FUE yöntemiyle toplanıyor. Ardından ekimin yapılacağı alana; belirlenen sayıda ve kılların çıkış yönüne uygun bir şekilde çok küçük mikrokanallar açılıyor.
Kanalların mikro düzeyde açılması doku deformasyonunu en aza indirerek kabuklanmayı azaltıyor. Böylece uygulama sonrasında kaş bölgesindeki deri dokusu hızlıca iyileşiyor ve iz kalmıyor. İz kalmadan sağlanan bu iyileşme; yüz gibi her daim göz önünde olan, dikkat çekici bir bölge için hemen hepimizin istediği bir durum. Toplanan kıl kökleri tek tek, açılan kanalların ve o bölgede bulunan kılların doğal çıkış yönüne Robotik DHI ekim yönteminde kullanılan kalemler aracılığıyla uygun bir şekilde titizlikle ekiliyor. İşlemde uygulanan ekim açısı, hedeflenen sonuçların alınması açısından büyük önem taşıyor.
Kaş ekimi uygulaması sırasında kaşlara istenilen şekil verilebiliyor; boyu uzatılabiliyor, kalınlaştırılabiliyor. Tüm bu işlemler aynı gün, 3-4 saat içinde tamamlanıyor. Ekim yaptıran kişi hemen aynı gün sosyal yaşantısına dönebiliyor. Kaşlarında çok hafif bir şişlik ve kızarıklık oluyor. Bu ise genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçiyor. Ekim bölgesinde bir hafta süresince iğne başı kadar küçük kabuklanmalar oluyor. Belli belirsiz görünen bu durum, kişinin iş ve sosyal yaşantısına dönmesine engel teşkil etmiyor.