Dolgu uygulaması ile genç bir görünüme kavuşabilirsiniz!

Güncelleme Tarihi:

Dolgu uygulaması ile genç bir görünüme kavuşabilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2018 16:30

Zaman içerisinde yüzümüzde değişiklikler meydana gelmektedir. Çizgiler, kırışıklıklar, kilo alıp verme sonucu oluşan yağ dokusu eksikliği bu değişikliklerden bazıları... Dolgular bu gibi sorunlarda en sık kullanılan yöntemler arasında yer almaktadır. Kulak Burun Boğaz ve Baş-Baş Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Coşkun Şanverdi, dolgu uygulaması ile yüz germe işlemini anlattı.

Haberin Devamı

YÜZ DOLGUSU NEDİR?

Son yıllarda gelişen ameliyatsız estetik uygulamaları en çok tercih edilen yöntemler arasında. Kanama ve anestezi olmaması, aynı zamanda iyileşme döneminin de olmaması veya kısa olması ameliyatsız estetik uygulamalarının tercih edilmesinin en önemli sebepleri. Bu alanda en sık kullanılan yöntem ise dolgu uygulamalarıdır.

Yüz dolgusu, vücut ile uyumlu maddelerin deri altına enjekte edilerek derideki kırışıklıkları, derin çizgileri, çukurları doldurmak ve yüze canlılık, dolgunluk kazandırmak için kullanılan yöntemdir. En sık kullanılan madde Hyaluronik Asittir. Dakikalar içerisinde gerçekleştirilen yüz dolgusu işlemlerinde hasta aynı gün evine dönebilmekte ve uygulama yapılan bölgede şişlik, kızarıklık oluşmamaktadır. Uygulama sırasında hastalar herhangi bir ağrı hissetmezler.

Haberin Devamı

Yüz dolgusu işlemi, uygulanan bölgede dolgunluk sağlayarak etki eden bir yöntemdir. Yüzde bulunan kırışıklık, çizgiler, çukurlar işlemden sonra azalır ya da tamamen kaybolur. Dolgu işleminin sonucu genellikle hemen gözlemlenmektedir. İşlemin kalıcılığı 2-3 yıl aralığında kişiden kişiye göre değişmektedir.

Dolgu uygulaması ile genç bir görünüme kavuşabilirsiniz

DOLGU UYGULAMASI HANGİ DURUMLARDA YAPILABİLİR?

Dolgu uygulaması; yüzde sarkma, göz kenarı kırışıklıkları, kaş arası çizgileri, alın çizgileri, elmacık hattını belirginleştirmek, ağız kenarındaki çizgilenmeler, çene hattını düzeltmek, yüz hatlarını belirginleştirmek, dudakları şekillendirmek, yüzde simetriyi sağlamak gibi şikayetlerde kullanılmaktadır.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Yüz dolgusu cerrahi bir işlem olmadığı için hastalar aynı gün evlerine dönebilir ve günlük yaşamlarına devam edebilirler. Fakat işlem sonrası dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Belirli bir süre yüz üstü yatmamak dolgu uygulaması sonrası dikkat edilmesi gerekenlerden. Aynı zamanda çok sıcak su ile banyo yapılmamalıdır.

Dolgu uygulaması ile genç bir görünüme kavuşabilirsiniz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!