Güncelleme Tarihi:
Samsun’un Canik İlçesi Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde yaşayan 10 yıllık evli 35 yaşındaki inşaat işçisi Ferhat Kılıç ve 32 yaşındaki görme engelli Cemile Kılıç’ın 13 ay önce ‘Osman Enes’ ismini verdikleri ilk çocukları dünyaya geldi. 3 yaşından itibaren iltihaplı eklem romatizması hastalığı tedavisi gören Cemile Kılıç, 13 yaşındayken sağ gözünü 4 yıl öncede sol gözünün görme yetisini kaybetti. Tamamen kör olan kadın anne olunca oğlunun yüzünü göremediği için büyük üzüntü yaşadı. Oğlu 8 aylıkken Ordu’da trafik kazası geçiren ve beyin ölümü tanısı konulan bir erkek şahsın organları bağışlandı. Alınan kornea Cemile Kılıç’a uyum sağladı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan ameliyatla Cemile Kılıç’ın sol gözüne kornea nakli yapıldı.
Ameliyattan 3 gün sonra oğlunun yüzünü ilk defa gören anne büyük mutluluk yaşadı. Şuan yüzde 20 oranında görebilen Cemile Kılıç, organ nakli sayesinde evladının yüzünü görebildiğini ve bakımını yapabildiğini belirterek insanları organ bağışı konusunda duyarlı olmaya çağırdı. Cemile Kılıç, kornea nakli ile yeniden görmeye başladığını söyleyerek, "Benim görebileceğime dair hiç umudum yoktu. Oğlumu dünyaya getirdim ama 8 ay süresince hiç göremedim. Görebileceğimi de düşünmüyordum. Ancak uygun kornea bulununca çok mutlu oldum. Evladımın yüzünü görüyor olmanın mutluluğunu tarif edemem. Onun nasıl büyüdüğünü ve nasıl biri olacağını görebileceğim. İlerleyen süreçte inşallah görmem daha da iyileşir" dedi.
Ferhat Kılıç’da eşine uygun kornea bulunduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, "Bir anda hayatımız değişti. Ailemize yeni bir ışık geldi. Oğlumuzla birlikte eşim de hayata yeniden doğdu. Eşim 8 ay sonra da olsa oğlumuzun yüzünü görebildi. Çok mutluyum. Organ bağışı insanların hayatını nasıl değiştirebilir vatandaşlar bunu net bir şekilde bizim hikayemizle anlayabilir" diye konuştu.