Diş eti ve dişi koruyan tedavi uygulanmalı

Güncelleme Tarihi:

Diş eti ve dişi koruyan tedavi uygulanmalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 10:48

Diş hekimliğinde estetik kavramı son yıllarda daha çok öne çıkıyor. Dişlerin estetik olarak güzel görünmesinin yanı sıra fonksiyonel ve hastanın kullanımına uygun olarak tasarlanması önem taşıyor.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Hişam  Demirköprülü hastalara uygulanacak tedavilerde diş ve diş eti sağlığının korunmasının birinci öncelik olması gerektiğini söyledi.

Anatomik olarak estetiği en üst seviyeye çıkaran diş tasarımlarının kişileri mutlu ettiğini vurgulayan Demirköprülü diş tedavisi yapılırken yüz şekli ile orantılı, hastanın yeme, konuşma vb fonksiyonlarını kısıtlamayacak şekilde planlamalar yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca bilgisayar destekli diş tasarımları ile dişlerin daha kalıcı olarak beyaz ve güzel görünmesini oldukça güvenilir koşullarda uygulama imkanı olduğunu anlattı. Aynı zamanda, dişlerin ön yüzlerinin yani görünen kısımlarının minimum bir kesim yapılarak üzerine porselen kaplamaların yapıştırılması işleminin "Laminate veneer" olarak tanımlandığını belirtti.

Haberin Devamı

Diş eti ve dişi koruyan tedavi uygulanmalı

"HEM DAHA KOLAY HEM DE DAHA KISA SÜREDE "

 Demirköprülü porselen lamina kaplama olarak bilinen uygulamaların son yıllarda dişlere en az zararla uygulandığını, çok ince diş kesimleri ile en iyi sonuçların yine teknolojinin yardımı ile alınabildiğini söyledi ve şöyle devam etti;

Lamina kaplamalar bu ileri teknoloji sayesinde hem daha kolay hem de daha kısa sürede hastalarımızın beklentilerini karşılıyor, üstelik vakanın uygunluğuna göre daha az diş kesimi yapılarak daha koruyucu nitelik kazandırmaktadır. Dişin ön yüzeyinden yani görünen yüzeyinden yapılacak çok ince bir kesimle ve bunu destekleyen yüksek kalitede seramikler ile bu tarz tedavi yöntemleri çok kısa sürede başarılı sonuçlar vermektedir. “ 

Diş eti ve dişi koruyan tedavi uygulanmalı

DİŞLER NE ZAMAN PORSELEN LAMİNA İLE KAPLANABİLİR

- Diş beyazlatma uygulamaları ile herhangi bir netice alınamayan durumlarda dişlerin istenilen beyazlığa ulaştırılmasında,

- Sağlıksız ve yapısı bozuk olan dişlerde, (özellikle dolgulu, ön bölgede sararmaların olduğu, kırık ve lekeli dişlerde)

Haberin Devamı

- Ön bölgede ayrık olan dişlerin birleştirilmesinde, 

- Ön tarafta kırık olan ve aşınmış olan dişlerde,

- Eski dolguları olan ve bu dolgusu düşen, sararan, siyahlaşan hastalarda,

- Kanal tedavisi sonrasında siyahlaşan dişlerde,

- Dişleri çapraşık ve eğri olan hastalarda,

- Yeterli mine desteği olmayan dişlerde,

- Boks, güreş gibi sporlarla uğraşan kişilerde,

- Bruksizm yani diş gıcırdatma gibi alışkanlığı olan kişilerde,

- Çürük oluşma ihtimali yüksek ve oral hijyeni kötü olan kişilerde güvenle uygulanabilir.

Diş eti ve dişi koruyan tedavi uygulanmalı

PORSELEN DİŞLERİN SAĞLIĞI NASIL KORUNUR

Porselen dişlerin daha uzun ömürlü ve sağlıklı olması için dişlerinizi günlük olarak fırçalamalısınız. Ayrıca diş ipi ve ağız gargarası kullanmayı ihmal etmemelisiniz.

Haberin Devamı

– Lamina olan ön dişlerinizle sert bir şeyler yemeyiniz.

– Tırnaklarınızı yemeyiniz

– Kabuklu yemişlerinizi ön dişlerinizle kırmayınız

– Diş sıkma veya gıcırdatma gibi alışkanlıklarınız varsa gece plağı kullanmalısınız.

– Mutlaka 3 ya da 6 aylık aralıklarla diş hekiminize görünmelisiniz.

 

 

BAKMADAN GEÇME!