Diş Apsesi Ve İltihabı Kendiliğinden Geçer Mi? Diş Apsesi Ve İltihabı Kendiliğinden Patlarsa Ne Olur

Güncelleme Tarihi:

Diş Apsesi Ve İltihabı Kendiliğinden Geçer Mi Diş Apsesi Ve İltihabı Kendiliğinden Patlarsa Ne Olur
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2022 11:42

Diş sağlığı oldukça önemli olan konular arasında yer almaktadır. Diş apsesi ve iltihabı ise sağlık açısından önemli bir sorun oluşturmaktadır. Diş iltihapları ağrılı olabileceği gibi ağrısız bir şekilde de meydana gelebilmektedir. Diş apsesi ve iltihabı kendiliğinden geçer mi? Diş apsesi ve iltihabı kendiliğinden patlarsa ne olur tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Diş apsesi ve iltihabı çoğu zaman tedavi gerektiren bir rahatsızlık olarak ifade edilebilir. Apse, vücudun bir bölgesinde irin birikmesi manasına gelmektedir. Diş etinde veya diş kökünde meydana gelen şişlikler ise diş apsesi olarak bilinmektedir. 

 Diş Apsesi ve İltihabı Kendiliğinden Geçer mi? 

 Diş apsesi veya iltihabı ile karşılaşan kişiler ne yapacakları konusunda bilgi edinmek istemektedir. Diş eti iltihabı genel olarak ağız hareketleri sırasında ve yemek yeme esnasında zorluk yaşanmasına ve ağrıya neden olmaktadır. Diş apsesi meydana geldiği zaman çoğunlukla ağız hijyeninin tam olarak sağlanması etkili bir tedavi yöntemi olmaktadır. Aynı zamanda diş apsesi ve iltihabının çoğunlukla bir kaç gün içerisinde kendiliğinden geçeceğini söylemek mümkündür. 

Haberin Devamı

 Diş apsesi ve iltihabı oldukça yaygın olarak karşılaşılmakta olan sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Diş çürüklerine uzun süre müdahale edilmemesi durumunda meydana geldiklerini söylemek de mümkün olmaktadır. Diş apsesi veya iltihabı oluştuğunda kendiliğinden geçmesini beklemek daha fazla ilerlemesine neden olabilmektedir. Bu yüzden geç kalınmadan tedavi edilmesi önerilmektedir. 

 Diş apsesi ve iltihabı için öncelikli olarak tercih edilen tedavi yöntemi kanal tedavisi uygulaması olarak ifade edilebilir. Ancak kanal tedavisi uygulamasına geç kalınması durumunda ise cerrahi müdahale uygulanması gerekebilir. Son olarak ise cerrahi müdahale ile de dişin kurtarılamayacak durumda olmasına bağlı olarak dişin çekilmesi gerekebilir. Tedavi için diş çekilmesi gerekli olan durumlarda diş çekildikten sonra tedaviye implant tedavisi ile devam edilerek sonlandırılmaktadır. 

 Diş Apsesi ve İltihabı Kendiliğinden Patlarsa Ne Olur? 

 Diş apsesinin ve iltihabının kendiliğinden patlaması da görülebilen sonuçlar arasında yer almaktadır. İltihap, diş kökünde veya diş etinde birikebilmektedir. Diş apsesinin veya iltihabının kendiliğinden patlaması durumunda ağıza bir sıvı gelmesi ve ağızda kötü bir tat oluşması gibi sorunlar meydana gelebilir. Dişte ve diş etinde meydana gelen enfeksiyonlara bağlı olarak oluşan diş apsesinin patlaması da mümkün olabilmektedir. 

Haberin Devamı

 Diş eti apsesi oluştuğu durumlarda genel olarak tedavi yöntemi olarak kanal tedavisi uygulanmaktadır. Ancak müdahalenin gecikmesine bağlı olarak kanal tedavisinin uygulanmamasından da söz edilebilir. Diş eti apsesinin kendiliğinden geçmesini beklemek ise daha fazla ilerlemesine sebep olabilmektedir. Bu nedenle diş apsesinin veya iltihabının tedavi edilmesi tavsiye edilmektedir. Tedavi sonrasında ise ağız sağlığına ve temizliğine özen gösterilmesi gerekmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!