Depresyona iyi gelen bitkiler nelerdir? Depresyona iyi gelen bitki çayları ve tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Depresyona iyi gelen bitkiler nelerdir Depresyona iyi gelen bitki çayları ve tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2022 00:40

Bireyin son dönemlerde yaptığı her türlü aktiviteden keyif alamaması, yediği yemeklerden tat alamaması gibi durumlarda dikkat edilmesi gerekmektedir. Çağın rahatsızlığı şeklinde bilinen depresyon; yalnızca insanlarda değil hayvanlarda dahi oluşan ruh hali bozukluğudur. İnsanlardaki düşük enerji, kaygı bozukluğu gibi durumlar depresyonun işaretidir. Peki depresyona iyi gelen bitkiler nelerdir? Depresyona iyi gelen bitki çayları ve tarifleri nelerdir? İşte detaylar.

Haberin Devamı

Zihinsel ve ruhsal bir rahatsızlık olarak tanımlanan depresyon, bireylerde tatmin olmama, keyif almama gibi durumların karşılığı olarak belirtilebilir. Depresyon hastalığını yaşayan bireyler, belli bir dönem boyunca keyifsiz ve karamsar olmaktadırlar. Bu durum, bireyi oldukça üzmekle beraber etrafını da etkileyen bir durumdur. Depresyonda olan birey, sosyal yardım alamaz ise, bu ruh hali uzun zaman sonra kişiye zarar verebilir. Beslenme yardımı ve tıbbi yardım bu dönem içerisinde oldukça önemlidir. Depresyona iyi gelen bitkiler hakkında bilgi vermek okurlara yardımcı olacaktır. Aynı zamanda bu bitkiler ile çay yapılması ve tüketilmesi, depresyona iyi gelecektir.

Depresyona İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

Depresyona iyi gelen bitkiler hakkında bilgi vermek okurlara yardımcı olacaktır. Depresyona iyi gelen bitkiler; melisa, sarı kantaron, yeşil çay, papatya ve passiflora olarak sıralanabilir. Bu bitkilerin çayını tüketmek, depresyona oldukça iyi gelecektir.

Haberin Devamı

Depresyona İyi Gelen Bitki Çayları ve Tarifleri

Depresyona iyi gelen bitki çayları ve tarifleri;

 Yeşil Çay:

 - 1 çorba kaşığı yeşil çay,

 - 1 su bardağı su,

 Yapımı:

 Demlik içerisine bir su bardağı su koyularak, kaynatılır. Su kaynadıktan hemen sora ocağın altı kapatılır ve içine bir yemek kaşığı kadar yeşil çay eklenir. Demliğin kapağı kapatılarak, 10 dakika boyunca demlenmesi beklenir. Yeşil çay, süzgeç desteğiyle fincana süzülebilir. Yeşil çayın tadını yumuşatmak isteyen kişiler, çayın içerisine birkaç damla limon sıkarak tatlandırabilir. Günde 3 çay bardağından fazla yeşil çay tüketilmemelidir.

 Melisa Çayı:

 - 1 su bardağı su,

 - 1 tatlı kaşığı kadar kurutulmuş melisa bitkisi,

 Yapılışı:

 Demlik içerisine bir su bardağı su koyulmalı ve kaynatılmalıdır. Su kaynadıktan hemen sonra ocağın altı kapatılır. Kaynayan su içerisine bir tatlı kaşığı melisa bitkisi konulmalıdır. Demliğin kapağı kapatılarak, çay 8 dakika kadar demlenmeye bırakılmaktadır. Melisa çayı demlendikten sonra süzgeç yardımıyla bardağa süzülür. Çayın tadını yumuşatmak adına bir tatlı kaşığı bal ve iki damla limon sıkarak, çay tatlandırılabilir. Yatmadan yarım saat önce bir bardak melisa çayı tüketilebilir.

 Passiflora Çayı:

Haberin Devamı

 - 1 tatlı kaşığı kadar passiflora bitkisi,

 - 2.5 çay bardağı su,

 Yapımı:

 2.5 çay bardağı su cezvenin içine alınarak, kaynatılmalıdır. Kaynayan su içerisine bir tatlı kaşığı passiflora bitkisi atılmalıdır. Bu bitkisi, su yüzeyinde açılacaktır. 5 dakika içerisinde passiflora çayı demlenecektir. Passiflora bitkisi dinlendikten sonra süzgeç desteği ile bardaklara süzülür. Çayı, akşam yemeğinden birkaç saat sonra tüketmek doğru olacaktır.

 Papatya Çayı:

 - 2.5 su bardağı su,

 - 3 çorba kaşığı kurutulmuş papatya bitkisi.

 Yapımı:

 2.5 su bardağı su demliğe konarak, kaynatılır. Su kaynadıktan sonra ocak altı kapatılarak, kaynayan suyun içine üç çorba kaşığı kurutulmuş papatya bitkisi ilave edilir. Demliğin kapağı kapatılmalı ve papatya çayının 5 dakika demlenmesi beklenmelidir. Papatya çayı, süzgeç ile bardaklara süzülür. Papatya çayını doldurduktan sonra isteğe bağlı olarak birkaç damla limon ya da iki çay kaşığı bal ilavesi yapılabilir. Bu bitki çayı, gün içerisinde en fazla iki bardak tüketilmelidir. Depresyona çok iyi gelen papatya çayı, uyumadan bir saat önce tüketilmelidir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!