Nasıl daha az yağlı yemek pişirebilirsiniz?

Güncelleme Tarihi:

Nasıl daha az yağlı yemek pişirebilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 20:58

Daha az yağ ile hem lezzetli hem sağlıklı yemekler yapmak sizin elinizde. Peki, nasıl daha az yağlı yemek pişirebilirsiniz? Cevabı yazımızda…

Haberin Devamı

Yemek pişirmek çok zevkli bir iş fakat yaparken dengeyi kaybetmeden yapmamız lazım. Herkes sağlıklı beslenmek ister fakat uygulamaya geçirmekte zorlanır. Daha az yağ ile yemek yapmayı alışkanlık haline getirirseniz beslenmeniz açısından kendinize büyük bir iyilik yapmış olursunuz. Birçok teknikle beraber az yağlı yemekler yapmak daha kolay hale gelecektir.

Nasıl daha az yağlı yemek pişirebilirsiniz

Küçük değişiklikler, büyük sonuçlar!

İşe yağdanlığınızı değiştirmekle başlayabilirsiniz. Olukla yağ akıtan yağdanlıkların yerine sprey yağdanlık almalısınız. Bir diğer çözüm ise yapışmaz tava kullanmak, yapışmaz tava kullanarak pişirilen etlerde fazla yağ tüketimi söz konusu olmaz. Sebzelerinizi önce haşlayıp sonra az bir yağ ile hazırlarsanız vücudunuza ekstradan alacağınız yağlardan kurtulmuş olacaksınız.

Haberin Devamı

Diğer teknikler

Birçoğumuz kızartma veya bol yağlı yiyeceklerden vazgeçemeyiz fakat sağlığımız açısından bu alışkanlıklarımızı kökten değiştirmemiz lazım. Yağlı kızartmalar yerine az yağlı salatalar, haşlamalar veya ızgara tüketimini arttırmalısınız. Hem sağlıklı hem de lezzetli yemekleri bu sayede yiyebilirsiniz. Fırın yemekleri herkesin seveceği tatları barındırmaktadır. Daha az yağ kullanılarak fırında pişirilen yemekler tercih edilebilir.

Nasıl daha az yağlı yemek pişirebilirsiniz

Az yağlı yemekler ve sağlıklı yaşam

Yağlı yemekler hem mide rahatsızlığını tetikler hem de kalp hastalıklarına davetiye çıkarır. Gereksiz yağ tüketimi vücudumuzda birçok hastalığın gelişmesine sebep olur. Kandaki yağ oranı yükselir ve geri dönüşü olmayan birçok hastalık meydana gelir. Bunun için daha az yağ kullanarak yaptığınız yemeklerin sonucunu ömrünüz boyunca yaşayacaksınız. Sağlıklı bir yaşam için az yağlı yemekler tüketmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. Sizin sağlığınız her şeyden önce gelir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!