Güncelleme Tarihi:
Görele ilçesinde televizyon tamirhanesinde çalışan 60 yaşındaki Kanbur, 1974'te amcasının evine takmak için balkondan içeri aldığı kornişin yakınından geçen yüksek gerilim hattına dokunması sonucu elektrik akımına kapıldığını söyledi.
Kanbur, “Yüksek gerilim hattı kornişi çekti ve elektrik akımına kapıldım. Her iki kolum da Hacettepe Üniversitesi'nde dirsek altından alındı. Kazadan altı ay sonra protez kol taktırdım” dedi.
PROTEZ KOLLA TELEVİZYON TAMİR EDİLİYOR
Protez koluyla 27 yıldır televizyon tamirciliği yaptığını vurgulayan Kanbur, “Ellerimi kaybettiğimde mekanik protez kol takıldı. 2006'dan sonra biyonik kol kullanmaya başladım. İşimi yapma konusunda hiçbir şikayetim yok. Kollarımı gayet rahat kullanabiliyor ve çalışabiliyorum. Çevredekiler artık bu halime alıştı ancak ilk kez görenler biraz şaşırıyor” diye konuştu.
Kanbur, uzun yıllardır kol nakli için beklediğini ifade etti. Bir süre önce Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden beklediği haberin geldiğini anlatan Kanbur, şöyle devam etti:
“Beni Hacettepe'den çağırdılar. Gece uçak bulabilseydim gidecektim ancak sabah erken vakitte uçak buldum. Hacettepe'de irtibat kurduğum doktor bana 'bir şey yedin mi' diye sordu. Hiçbir şey yememiş ve içmemiştim. Sonrasında servise çıkmam istendi. Hacettepe'deki çift kol ve çift bacak nakli operasyonu yapılırken orada bekledim. Eğer ameliyat esnasında Şevket Çavdar'da bir sorun çıksaydı kolların takılacağı ilk sıradaki hasta bendim. Nakil öncesi komisyonda riskler anlatıldı. Vücudun kolları reddetmesi halinde eski halime döneceğimi anlattılar. Korku hissetmedim. Çağırsalar yine giderim. Nakil konusunda sıradayım, uygun doku bulunduğunda kol naklim gerçekleşecek.”
Osman Kanbur, gerçek kollara sahip olmak istemenin son derece doğal bir durum olduğuna dikkati çekerek, “Hacettepe'de komisyonda bana televizyon tamir edebildiğimi söyleyerek, kolları takmalarına gerek olup olmadığını sordular. Ben de kendilerini benim yerime koymalarını istedim.”