Güncelleme Tarihi:
Dilden dile, kulaktan kulağa yayılan bu mucizevi diyetin kaşifi Harvard’lı Profesör ve Eczacı Nicholas Perricone... Perricone’nin kendisi de yıllardır şekerden uzak duruyor. Çünkü şeker molekülleri, kollajen lifleriyle birleşip onları sertleştirerek esnekliklerinin kaybolmasına yol açıyor. Bu da kırışıklıkların oluşumunu destekliyor.
Kırışıklıkların engellenmesi için ise Perricone, taze meyve, yağlı et ve sebzenin yeşil ışığından faydalanmak gerektiğini belirtiyor. İşte şimdi sırada, herkesin merak ettiği can alıcı sorular var. Anti-aging diyeti hangi temel şartlarda önem kazanıyor? Beslenme ve yaşlılık arasındaki bağlantı nasıl kurulabilir? Ve hangi besinler gençleştiriyor, hangilerinden uzak durmak gerekiyor?
Perricone’ye göre kollajen liflerinin sertleşmesi öncelikle serbest radikaller sayesinde engelleniyor. Her ne kadar vücut enzimler ve amino asitlerden kendi bağışıklık sistemini oluştursa da yine de bunu oluşturmak için doğru besinlere ve formlara ihtiyaç duyuyor.
Esansiyel yağ hücreleri; proteinler
Nicholas Perricone, beslenme ve kırışıklık oluşumu arasında inanılmaz bir bağlantı olduğunu düşünüyor. Teorisi ise şöyle: "İnsanlar tek yönlü besleniyor. Aşırı karbonhidrat yaşlandırıyor. Makarna, patates ve ekmekten alınan fazla karbonhidrat ciltte tahrişe neden oluyor. Özellikle çok çabuk kana karışan ve böylelikle ensülinin artmasına neden olan karbonhidratlar tehlikeli... Bu reaksiyon yağ yakımını bloke ediyor. Dolayısıyla karbonhidrat kana ne kadar yavaş alınırsa, ciltte de o kadar az hasar meydana geliyor. Genç kalmak için ensülinin yavaş ve kesintisiz alımı şart."