Bu yıl daha önemli! Ramazanda beslenme önerileri

Güncelleme Tarihi:

Bu yıl daha önemli Ramazanda beslenme önerileri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 10:43

Ramazan artık uzun günlere denk geliyor ve hava sıcaklıklarının artmasıyla yediklerimiz önem kazanıyor. İşte oruç tutanlara özel beslenme önerileri...

Haberin Devamı

Bu yıl yaz aylarına denk gelen Ramazan dönemi ile birlikte beslenme düzeninize her zamankinden daha fazla dikkat etmeniz gerekiyor. Uzun süreli açlık ve susuzluk hissiyle savaşmak için doğru yemek seçimleri yapmak önem taşıyor. Bu dönemde yeterli ve dengeli beslenerek gün içerisinde daha az açlık ve susuzluk sorunu yaşayabilirsiniz. Özellikle sahur zamanını es geçmemek bu dönemi halsiz geçirmemeniz için gerekli. 

VÜCUDUN BESİN EKSİKLİĞİNİ TELAFİ EDİN!

Normalde günde en az 3-4 öğün yemek yerken Ramazan ayı boyunca öğün sayısı 2'ye düşüyor. Bu nedenle bu ay süresince 3 öğünü telafi edecek miktarda vitamin ve mineral almak her zamanki zindeliğinizi korumanıza yardımcı olur. Ramazan ayının ilk haftası iftar ve sahurda sıvı alımını artırmak vücudun sıvı eksikliğini önlüyor. İftarda kademeli olarak enerji alımını artırmak ise ay boyunca vücudun öğün eksikliklerini telafi etme konusunda etkili oluyor. 

 

Haberin Devamı

Bu yıl daha önemli Ramazanda beslenme önerileri

 

RAMAZAN AYINDA DİKKAT ETMENİZ GEREKEN BAZI BESLENME ÖNERİLERİ

1. Ramazan ayında iftar ve sahuru iki ana öğün olarak düşünmek ve beslenme programınıza iftardan belirli bir süre sonra 2 ara öğün daha eklemek yeterli beslenmenizi sağlıyor. İftarda kahvaltı yapar gibi domates, peynir, zeytin ve ekmek gibi besinlerle orucunuzu açmak uzun süre aç kalan midenizi yormuyor. Kahvaltılık atıştırmalıklardan sonra az yağlı et yemekleri, sebze veya salata seçeneklerini deneyebilirsiniz. 

2. Kan şekerini hızlı yükselten beyaz ekmek, pilav ve makarna gibi yiyecekler yerine bulgur pilavı, tam buğday ekmeği veya kepekli makarna tercih etmek uzun süre tok kalmanıza yardım ediyor. 

3. İftarda kızartmalar veya çok yağlı yemeklerdense ızgara, haşlama veya fırında pişirme yöntemleriyle hazırlanmış yemekler tercih etmek gün boyunca aç olan midenizi yormuyor. 

 

Haberin Devamı

Bu yıl daha önemli Ramazanda beslenme önerileri

 

4. Lif yönünden zengin besinler tüketmek bu dönemde oluşabilecek kabızlık gibi sorunları önler. Kepekli tahıllar, kuru baklagiller ve yulaflı besinler lif yönünden zengin yiyeceklerle örnek verilebilir. 

5. İftardan sonraki ara öğünlerde bolca kuruyemiş tüketmek vücuda gerekli olan vitaminleri sağlıyor. Fındık, badem, ceviz ve kuru meyve atıştırmak ramazan ayını daha sağlıklı geçirmenizi sağlıyor. 

6. İftardan sahura kadar olan dönemde bol bol su içmek gün boyunca oluşabilecek susuzluk ihtiyacını gidermek açısından önem taşıyor. Bu zaman aralığıda en az 2 litre su içmeye özen gösterin.

 

nasilkolay.com Tarafından hazırlanmıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!