Güncelleme Tarihi:
Farklı gıda ürünlerinden ortaya çıkması ile beraber brusella hastalığı insana geçer. Genel olarak ise Brucella bakterisi üzerinden kişiye geçen bir rahatsızlık olduğunu ifade etmek mümkün. Bu doğrultuda bulaşıcı olup olmadığı ise İnternetten araştırılan konulardan biridir. Özellikle söz konusu ana gıda tüketimleri olduğu için, bu rahatsızlık merak edilmektedir.
Brusella Hastalığı Bulaşıcı mı?
Brusella hastalığı bulaşıcı bir rahatsızlık olarak öne çıkar. Üstelik hem hayvanlarda hem de insanlar da etki edebilen bir bakteriyel rahatsızlıktır. Hayvanlardan elde edilen ve pastörize edilmemiş Süt ve süt ürünleri eşliğinde, çiğ etlerin tüketimi ya da enfekte olmuş hayvanlar ile temas eşliğinde bulaşır. Bir bakteri türü olması ile birlikte, bu bakteri türünün insan üzerinde yarattığı hastalık ise bruselloz olarak ifade edilir. Yani bulaşıcı bir hastalık olması ile birlikte, bazı gıda türleri üzerinden ortaya çıkar.
Brusella Hastalığı Yoğurttan ve Tereyağından Bulaşır mı?
Genel çerçevede pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri ile hazırlanan pek çok farklı yiyecek üzerinden brusella hastalığı bulaşır. Bunlar içerisinde süt, peynir, tereyağı ve kaymak gibi daha birçok değişik yiyecek türünün olduğunu söylemek mümkün. Tabii aynı zamanda çiğ et ile beraber enfekte olmuş hayvana temas yoluyla da bulaştığını söylemek gerekir. Yani bu sebepten dolayı yoğurt tereyağı tüketimi noktasında, alınacak olan ürünlere dikkat etmek önemli bir yer taşıyor. Aksi takdirde brusella hastalığı ile karşı karşıya kalma durumunu yaşamak mümkün. Mutlaka pastörize edilmiş ürünlerin kullanılması gerekmektedir.
Brusella Nasıl Bulaşır ve Bulaşma Yolları Nelerdir?
Brusella hastalığı bakteriyel bir rahatsızlık olarak ön plana çıkar. Bu bakteri ise özellikle enfekte olmuş hayvanların süt ve süt ürünleri üzerinden bulaşır. Bu doğrultuda yoğurt ve süt ile birlikte peynir ve benzeri gibi birçok besin kaynağı üzerinden bulaşma durumu meydana gelebilir. Bu sebepten dolayı böylesi bir hastalığa karşı tüketilecek olan besin kaynaklarında dikkat edilmesi gerekmektedir. Hem insanlardan evde hayvanlarda meydana gelen bu bakteri hastalığı, bulaşıcı bir rahatsızlık olarak ön plana çıkar. O yüzden tüketilen besin kaynaklarında çok dikkat etmek gerekir.