Brezilya cevizinin faydaları neler?

Güncelleme Tarihi:

Brezilya cevizinin faydaları neler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2018 14:22

Brezilya cevizi, ülkemizde yeni popülerleşen besinlerden biri. İçinde bolca E ve B vitaminin yanı sıra magnezyum barındıran Brezilya cevizinin asıl dikkat çeken özelliği ise yüksek oranda selenyum içermesi. Peki, Brezilya cevizinin faydaları neler?

Haberin Devamı

Brezilya cevizi Amazon bölgesine has muazzam büyüklükte 40 metrenin üzerinde uzunluğa sahip, 2 metre çapındaki ağaçlarda, özellikle Bolivya ve Peru’da yetiştirilir. Brezilya cevizini diğer tüm kuruyemişlerimizden ayıran özelliği içeriğinde bulunan selenyum miktarıdır. Peki, süper besinler arasında üst sıralarda yer almaya başlayan Brezilya cevizinin faydaları neler? 

BREZİLYA CEVİZİ FAYDALARI

Brezilya cevizi çinko, Acrodermatitis enteropathica'nın tedavisine yardımcı olur. Bu, vücudun yeterli miktarda çinko ememediği nadir bir genetik bozukluktur.

Hormon üretiminde vücudu destekler, çocuk sahibi olunmasını kolaylaştırır.

İçerdiği antioksidanlardan biri olan ellagik asit sayesinde sinirleri koruyarak beyni güçlendirir. Ayrıca anksiyete, depresyon gibi ruhsal sıkıntılara karşı da yararlıdır.

İçerdiği kalsiyum, sodyum, magnezyum ve potasyumun dengeli dağılımı sayesinde tansiyon kontrolünde etkilidir.

İçerisindeki palmitoleik ve oleik asit dengeli bir kolesterol seviyesi için gereklidir ve kalp sağlığını güçlendirir.

Brezilya cevizi yağı ciltte kuruluk, egzama ve sedef hastalığına karşı faydalı olabilen harika bir yumuşatıcıdır. İçerdiği bakır ile melanin üretimine fayda sağlayarak cildin zararlı UV ışınlarından korunmasında rol oynar.

Brezilya fındığının içindeki aktif antioksidanlar bir çok kronik hastalığa karşı etkilidir. Bunların arasında kanser ve kalp hastalıkları da vardır. Selenyum ile aktive olan glutatyon kansere sebep olan serbest radikalleri yok eder.

İçerdiği amino asitlerle kas fonksiyonlarının artmasına ve kasların güçlenmesine destek olur.

Haberin Devamı

Brezilya cevizi ayrıca saçları parlak, sağlıklı ve kırılmaya daha az eğilimli hale getiren omega 3'ler, E vitamini ve selenyum bakımından zengindir.

BAKMADAN GEÇME!