Boy Uzatan Vitaminler Nelerdir Ve Hangileridir? Boy Uzatan Vitaminler Hangi Besinlerde Bulunur

Güncelleme Tarihi:

Boy Uzatan Vitaminler Nelerdir Ve Hangileridir Boy Uzatan Vitaminler Hangi Besinlerde Bulunur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2022 14:06

Çocukların büyümesi ve gelişmesi için bazı vitamin ve minerallere ihtiyaç vardır. Bu besinlerin başında B1, D ve C vitamini gelmektedir. Ayrıca kalsiyum ve fosfor da boyun uzamasına yardımcı olmaktadır. Peki, boy uzatan vitaminler nelerdir ve hangileridir? Boy uzatan vitaminler hangi besinlerde bulunur? İşte boy uzatan vitamin ve besinler.

Haberin Devamı

Tek başına sağlıklı bir diyet hızlı boy uzamasına yardımcı olmamaktadır. Bazı vitamin ve minerallerin yanı sıra iyi bir egzersiz ile boy uzaması hızlı bir şekilde gelişebilir. 

 Boy Uzatan Vitaminler Nelerdir ve Hangileridir? 

 Çocukların büyümesi ve gelişmesi için birçok vitamin ve mineral bulunmaktadır. Vücut bu yaşlarda boy uzaması için vitaminlere olumlu tepkiler vermektedir. Bu nedenle beslenme ihtiyaçlarının karşılanmasının en iyi yolu bu vitaminlere sahip besinlerin tüketilmesidir. Boy uzatan vitaminler şunlardır: 

 - D Vitamini: D vitamini kemiklerin güçlü olmasına yardımcı olmaktadır. Akşama yakın saatlerde alınan güneş ılığı iyi bir D vitamini kaynağı olmaktadır.

 - C Vitamini: Kemikleri ve dişleri güçlendirmede ve büyümelerini teşvik etmede önemli rol oynar. Antioksidan özelliğine sahip olmasından dolayı vücut hücrelerini korumakta ve büyümeye destek olmaktadır.

Haberin Devamı

 - B1 Vitamini: Vücudun büyümesi ve boy uzamasına destekleyen bir vitamindir. Ayrıca kalp ve sinir sistemi sağlığına da katkıda bulunur.

 - B2 Vitamini: Boy uzaması ve büyümede etkili olan bir vitamindir. Vücuda gerekli enerjiyi sağlar ve boy uzaması için vitamin olarak gerekli takviyedir.

 - Kalsiyum: Vücudun kemik gelişimini arttırmaya yardımcı olur. Büyümeyi destekleyen kalsiyum kemik sağlığını da korumaktadır.

 - Fosfor: Vücudun kalsiyum ile beraber fosfora da ihtiyacı vardır. Özellikle çocuklarda boy uzamasına yardımcı olan bir mineraldir.

  Boy Uzatan Vitaminler Hangi Besinlerde Bulunur? 

 Bazı temel vitaminleri tüketmek boy uzamasına yardımcı olmaktadır. Özellikle çocukların bu vitamini içeren bu besinleri tüketmeleri çok önemlidir. Besinlerden maksimum fayda sağlamak için beslenmenin yanı sıra dengeli bir egzersiz programı da gerekmektedir. Boy uzatan vitaminleri içeren besinler şunlardır: 

 - Pirinç, yer fıstığı, soya fasulyesi ve yumurta B1 vitamini içermektedir. Sindirim sistemini koruyan bu besinler boy uzamasına da destek olmaktadır.

 - Ton balığı, somon ve uskumru gibi yağlı balıklar D vitamini kaynağıdır. Ayrıca sığır karaciğeri, peynir ve yumurta sarısı gıdalar da boy uzamasına ve gelişmesine yardımcı olmaktadır.

Haberin Devamı

 - Domates, patates, narenciye ve limonda C vitamini bulunmaktadır. C vitamini ise kemikleri güçlendirmede oldukça etkilidir.

 - B2 vitamini vücuda gerekli enerjiyi sağlayan ve boyun uzamasına yardımcı olan bir vitamindir. Yapraklı yeşil sebzelerde ise B2 vitamini bol miktarda bulunmaktadır.

 - Süt, peynir, lor ve tereyağı gibi tüm süt ürünleri kalsiyum açısından zengin besinlerdir. Ayrıca ıspanak, şalgam, soya ürünleri, sardalye ve fasulye gibi besin kaynakları da gelişmeye ve boyun uzamasına yardımcı olmaktadır.

 - Büyümeye etkili olan fosfor ihtiyacı fındık ile sağlanabilmektedir.

 - Melatonin içeren besinler arasında kiraz, yer fıstığı, mısır, kuşkonmaz, domates, üzüm, nar, brokoli, zeytin, arpa, yulaf ezmesi, ceviz ve ayçiçeği çekirdeği gelmektedir. Bu besinler çocukların daha hızlı ve sağlıklı büyümesine yardımcı olmaktadır.

Haberin Devamı

 - Boy uzamasına yardımcı olan besinlerden bazıları ise protein içeren besinlerdir. Protein içerisindeki aminoasitler, vücut tarafından organlardan kemiklere kadar tüm dokuları oluşturmak için kullanmaktadır. Merada yetişen tavuk ve yumurta da yüksek oranda protein bulunmaktadır.

 - Demir içeren gıdalar boy uzamasına yardımcı olan besinlerdir. Bu besinler kırmızı et, kümes hayvanları, koyu yeşil yapraklı sebzeler, balık, kuru baklagiller, kabuklu kuruyemişler ve yumurta gibi besinlerdir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!