Güncelleme Tarihi:
Botox, bir çeşit bakteriden elde edilen ve tıpta kullanılan bir proteindir. Aynı zamanda nörolojik ve göz hastalıklarında da kullanılan bu protein, kırışıklıkların giderilmesinde, yüzde oluşan deformasyonlarda da kullanılmaktadır. Cerrahi olmayan estetik uygulamalar içinde en çok kullanılan yöntemlerdendir.
Botoks işlemi nasıl yapılır?
Mutlaka bir uzman tarafından yapılması gereken uygulamanın öncesinde kişiye lokal anestezi içeren bir krem sürülmektedir. Çok ince uçlu bir iğne yardımıyla, kırışıklıkların açılması istenen bölgelere, gıdık ve gerdan bölgesinde oluşan çizgilere, ağız çevresindeki çizgilere, göz ve iki kaş arasındaki çizgilere, alın çizgilerine çok küçük dozlarla ilaç enjekte edilmektedir. İşlem takribi 10-15 dakika sürmektedir. İşlem sonrası kişi gündelik hayatına devam edebilmektedir. İlacın etkisi ancak birkaç hafta içinde kendini gösterir. Ancak bazı alerjik bünyelerde şişkinlikler oluşabilir. Bu durumlarda buz kompresleri uygulanabilir. Rahatsızlığın devam etmesi durumunda mutlaka uzmanla görüşülmesi gerekir.
Botoksun uzun süre kalıcı olması sağlanabilir mi?
Botox etkisi, 4-6 ay sürmektedir. Ancak işlem sonrasında, yaptırılan bölgeyi, güneşten koruyan kremler kullanmak, cildin sürekli nemlenmesini sağlamak, bol su içmek, botoks uygulanan bölgeye masaj yapmak, doktorun önerileri doğrultusunda yüz egzersizleri yapmak, kalsiyum içeren besinler tüketmek, işlem yapılan bölgenin temizliğine dikkat etmek botoks etkisini ve kalıcılığını artırır.