Güncelleme Tarihi:
Akut böbrek iltihabında sık sık idrara gitme ihtiyacı duyulur. İdrara çıkarken yanma ve ağrı hissedilir. İlk önlem olarak belin iki yanına sıcak su torbası konulması tavsiye edilir. Bol su içilmelidir. Kronik böbrek iltihabı, akut böbrek iltihabının gereği gibi tedavi edilmemiş olmasından kaynaklanır. Hastada iştahsızlık, ateş, ağrılı idrar ve bel ağrıları görülür. Kalsiyum oksalat veya ürik asit gibi maddeler idrar içerisinde normalde beklenenden daha yüksek yoğunlukta bulunursa böbrek taşı oluşur. Taşlar idrar kanallarından aşağıya doğru hareket ederek vücuttan atılabilir. Ancak idrar kanalının herhangi bir düzeyinde takılarak idrar akışına engel oluşturan taşlar şiddetli böbrek ağrısına yol açar.
Böbrek iltihabına yönelik pratik bitkisel formüller
- 1 litre sıcak suya maydanoz sapı, adaçayı, kocayemiş yaprağı, funda yaprağı ve mersin yaprağından bir tutam atılıp 20 dakika demlenir. Bu karışımdan aç karnına günde 3 su bardağı içilmesi önerilir.
- 1 bardak kaynar suya 20 gram mısır püskülü konulup demlenmeye bırakılır. Bu çaydan günde 2 bardak içilmesi önerilir.
- 1 bardak kaynar suya, 4-6 gram kiraz sapı konulup 10 dakika bekletilir. Bu karışımdan günde 2-3 bardak içilmesi tavsiye edilir.
Böbrek taşına yönelik pratik bitkisel formüller
- Sıkılan turp suyundan 1 tatlı kaşığı 1 fincan su içine konulup sabahları aç karnına alınır.
- 1 bardak kaynar suya 4-10 gram maydanoz tohumu konulup 10 dakika bekletilir. Bu karışımdan günde 2-3 bardak içilmesi önerilir.
- Sabah-akşam aç karnına 1 çorba kaşığı keten tohumu yağı içilmesi tavsiye edilir.
Böbrek iltihaplarına maydanoz çorbası
Malzeme listesi
- 1 demet
maydanoz
- 6 diş sarmısak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Toz biber, kıvamı kadar tuz
- Yarım zencefil, 3 su bardağı su
Böbrek sorunlarına yönelik kullanabileceğiniz şifalı taşlar
Sitrin: Kuvars kristalinin sarı renkte olanıdır. İsmi, rengi nedeniyle genel olarak turunçgiller, özel olarak da limon anlamına gelen Yunanca “Citron (citrus, zitrone)” kelimesinden türetilmiştir. Rengini, bünyesinde çok az miktarda bulunan demirden alır. Antioksidan etkilidir. Vücuttaki zehirli maddelerin atılmasında etkili olur. Kişinin depresyona neden olan duygularından kurtulmasına yardımcı olur. Böbrek, kolon, ciğerler, hazım organları ve kalp için yararlıdır. Tedavi edici enerjinin meydana çıkmasını sağlar.
Sorun Cevaplayalım
Egzamam için ne yapabilirim
Soru: Avuç içlerimde ve ayaklarımın altında 4 yıldır baş gösteren egzama sorunum var. Kullandığım ilaçlar geçici olarak iyi geliyor. Bir süre sonra tekrar egzama nedeniyle yırtılmalar oluşuyor. Ne yapabilirim? (Zeki Rahmi Ünüvar)
Cevap: Egzama deride kızarıklık, şişme ve kaşıntı gibi belirtileri olan bir hastalıktır. Bazen kullandığımız giysiler, temizlik ve kozmetik ürünleri de egzamaya neden olur.
Doktorunuz başlattığı tedavinin yanı sıra egzamaya; alfa, soya, spirulina, ısırgan otu, yeşil çay ve adaçayı yağı gibi bitkileri tavsiye edebilirim. Ayrıca ilkbahar ya da sonbaharda aylarında gerçekleştirdiğimiz Kozmik Beden Temizliğini yapmanızı tavsiye ederim.
ÖNEMLİ NOT
Hastalıkları tedavi etmek, 1219 sayılı Tababet Kanunu’na göre sadece hekimlerimizin görevidir. Hürriyet Gazetesi aracılığıyla elinize ulaşan bu bilgiler, tavsiye hükmündedir. Kürlerde ve metin içerisinde geçen bitkilerin kullanımından önce, adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirmeniz tavsiye edilir.