Biri normal biri tosun

Güncelleme Tarihi:

Biri normal biri tosun
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2008 16:26

Batman'da dün 5 çocuk annesi Çiçek Çiçek'in (34), normal doğumla dünyaya getirdiği 7 kilo 10 ağırlığındaki erkek bebek, hastane personelinin ilgi odağı oldu.

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde Dr. Derya Sivri Aydın'ın müdahalesiyle normal doğumla 7 kilo 10 gram ağırlığında dünyaya gelen ve henüz ismi konulmayan bebek, hastane çalışanlarından büyük ilgi görüyor.

Hastanenin farklı bölümlerinde çalışan personel, tombul bebeği görmek için bebeğin kaldığı yeni doğan servisine geliyor.

Dr. Derya Sivri Aydın, 7 kilo 10 gram olarak dünyaya gelen bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu ancak, risk faktörü nedeniyle kontrol altında tuttuklarını söyledi.

Bebeklerin normal şartlarda ortalama 3 kilo 300 gram dünyaya geldiğini ancak, bu bebeğin 7 kilo 10 gram olduğunu bildiren Aydın, şöyle dedi:

“Bebeğin doğumu normal gerçekleşti. Doğum sırasında, bebeğin omuz takılmasına bağlı kol felci ve doğum sırasında kanama bekliyorduk. Ancak bu tür kombinasyonlarla karşılaşmadık. Bebeğin aşırı kilolu olması nedeniyle şeker hastası ya da kalbinden rahatsız olma riski var. Bebeğe iyi bakılmazsa şeker hastası olma riski var. Bu doğum ender olarak görülüyor. Bebeğin sağlık durumu şimdilik iyi.”

Çocuk Uzmanı Dr. Gülcan Yıldız ise bebeğin anne sütü ile beslendiğini belirterek, çocuğun kilolu olarak doğmasının nedeninin şeker hastası olan annenin doğum öncesi gereken kontrolü yapmaması olduğunu söyledi.

Gülcan, Yeni Doğan Ünitesi'nde kontrol altında tutulan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!