Güncelleme Tarihi:
Bıldırcın Yumurtası, vitamin ve mineral değerleri ile dikkat çekmeye devam ediyor. İnsan vücuduna sağladığı faydalar dolayısıyla sorgulanan kümes ürünleri arasında yer alan Bıldırcın Yumurtası, gençleştirici ve kuvvetlendirici özelliğe de sahiptir. Peki, Bıldırcın Yumurtasının faydaları nelerdir? İşte, o faydalar
BILDIRCIN YUMURTASININ FAYDALARI NELERDİR?
Bıldırcın yumurtası, tavuk yumurtasına göre fosfor ve demir bakımından daha zengindir. Ayrıca Bıldırcın yumurtasının tadı tavuk yumurtasına
benzer. Bunlar genellikle Katı Haşlama , Salamura ,Kızartma yada omlet şeklinde servis yapılır. Ve büyüklükleri dolayısıyla Çerez yada Salata malzemesi olarak kullanılmaktadır.
Bıldırcın etinin mükemmel bir B1,B2,B6 vitaminleri , Niasin , mineral ve yağ asitleri ile Pantotenik asit kaynağı olduğu belirlenmiştir.
Diğer yumurtalardan daha fazla, proteinlerin yapı taşı olan aminoasit içeren bıldırcın yumurtası, özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendirdiği söylenmektedir.
Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olan protein deposu bıldırcın yumurtasının, grip ve bronşit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği kaydediliyor. Bıldırcın yumurtasının en doğru tüketilme biçiminin ise rafadan yenmesi olduğu vurgulanarak, çiğ tüketilmemesi öneriliyor.
*Öksürük, astım, bronşit, nefes darlığı, mide, karaciğer ve göğüs hastalıkları tedavisinde,
*Çocukların gelişiminde ve iştahlarının arttırılmasında,
*Hastaların, ameliyat sonrası çabuk şifa bulmasında
*Kansızlık ve anemi tedavisinde öneriliyor.
Ayrıca;
İnsan bedenini gençleştirici, kuvvetlendirici özelliği yanında yüksek derecede afrodizyak özelliği içerir.
*Yüksek enerji ve protein içerir.
*Vitamin ve minarel değeri çok yüksektir