Güncelleme Tarihi:
Bıldırcın etinde çok fazla oranda besin ve vitamin maddesi bulunmaktadır. Bıldırcın etinin enerji değeri her 100 gram için 134 kcal şeklinde belirlenmiştir. Bıldırcın çeşitleri içerisinde et adına yetiştirilmekte olan bıldırcınlardan, Jumbo bıldırcın tercih edilmektedir. Bu bıldırcın türü, genel olarak 25 santimetreye kadar ulaşarak, ağırlıkları ortalama şekilde 500 gram civarında olmaktadır. Bu bıldırcın türü, diğer bıldırcınlara göre daha büyük olmaktadır.
Bıldırcın eti; oldukça değerli bir diyet besini şeklinde kabul edilmektedir. Çoğu insan bıldırcın etinin çok faydalı olduğunu bilmekte ve tüketmektedir. Bıldırcın etinin, sulu ve yumuşak bir ete sahip olduğu belirtilmektedir. Bunun yanı sıra bıldırcın eti; insanların iç organlarındaki rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olmaktadır. Bıldırcın eti, kronik rahatsızlıklarda durumun iyileşmesine destek olur ve kemiklerin güçlenmesini sağlar.
Bıldırcın Etinin Faydaları Nelerdir?
Bıldırcın eti, insan sağlığı açısından bilinmeyen pek çok faydaya sahiptir. Bu faydalar ise aşağıdaki gibi sıralanacaktır;
- Bıldırcın eti; içermiş olduğu B1, B2, B6 vitaminleri, mineral, Niasin ve yağ asitleriyle beraber Pantotenik aside sahiptir.
- Diğer yumurtalara nazaran, proteinin yapı taşı olarak bilinen ve aminoasit içerikli olan bıldırcın eti, bilhassa çocukların bağışıklık sistemine olumlu etki sağlayarak, bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur.
- Bıldırcın eti; kanda bulunan hemoglobin düzeyini çoğaltmaya destek olur.
- Bıldırcın eti; eklem ve kas ağrısını yaşayan kişilere tavsiye edilmektedir. Bu et, romatizmaya bağlı olan ağrıların iyileşmesine yardımcı olur.
- Bıldırcın eti; kemik gelişimine destek olur.
- Bıldırcın etinin mesanede taş ve kum oluştuğunu önlediği belirtilmektedir. Böbrek problemlerine destek olan bıldırcın etini, taş ve kum düşüren kişilerin tüketmesi gerektiği belirtilmektedir. Bıldırcın eti, böbrek fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde çalıştırmaktadır.
- Akciğer rahatsızlıkları ve solunum sorunları adına da bıldırcın eti tüketilmelidir. Bu eti tüketen kişilerin, nefes darlığı gibi sorunları kısa zamanda çözülmektedir.
- Bıldırcın eti, mevsim geçişlerinden etkilenmemek adına önemlidir.
- Kanserli hücrelere karşı güçlü kalan bıldırcın etinin, ölçülü şekilde kullanılması önemlidir.
- Bıldırcın eti, vitamin ve protein açısından çok zengin bir yiyecek türüdür. Bilhassa A ve E vitaminlerinin ihtiyacının karşılanmasını sağlar.
- Bıldırcın eti, mide asidinin yeteri oranda salgılanmasına destek olan bir besindir.
- Mafsal ağrılarını iyileştirir.
- Sindirim sistemi bozukluklarına karşı tedavi edici niteliktedir.
- Bağırsak hastalıklarına karşı oldukça olumlu etkilere sahiptir.
- Bıldırcın eti, insan vücudunun güçlenmesini sağlar ve direnci arttırır.
- Bıldırcın eti, yıpranmış olan sinir sisteminin onarılması konusunda etkili olmaktadır.
Bıldırcın Eti Lezzetli mi?
Bıldırcın etinin oldukça lezzetli bir tada sahip olduğu belirtilmektedir. Bıldırcın etinin; yumuşak ve sulu olduğu ve bu şekilde bir tat bıraktığı söylenmektedir. Bıldırcın eti; çok güzel bir tada sahiptir. Bunun dışında genel olarak tavuk etine benzer şekilde pişirilir. Ancak bıldırcın etinin birden fazla pişirme çeşidi bulunmaktadır.
Bıldırcın Eti Nereden Satın Alınabilir?
Bıldırcın etini satın almak için, marketlere gitmek yeterli olacaktır. Bıldırcın etinin marketlerde bulunduğunu söylemek kesin olacaktır. Bunun yanı sıra bıldırcın eti bulmak adına özel şekilde bıldırcın yetiştiren çiftliklere gitmek, bıldırcın etinin bulunmasına yardımcı olacaktır.