Bayramda 'şeker' komasına girmeyin!

Güncelleme Tarihi:

Bayramda şeker komasına girmeyin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 09:53

Bayram denilince akla lezzetli tatlılar gelir. Ancak sağlık açısından şeker tüketimine dikkat etmek gerekiyor.

Haberin Devamı

Şeker Bayramı diye de bilinen Ramazan Bayramı'nda tatlı tüketimi bayram ziyaretleri sırasında yapılan ikramlarla birlikte bir hayli artıyor. Şeker hastaları kadar sağlıklı kişilerin de bu dönemde şeker tüketim oranlarını dengelemeleri sağlık açısından önem taşıyor. İşte şeker komasına girmemek için tavsiyeler.

Her ikram edileni tüketmeyin

Şeker bayramında ikram edilenleri geri çevirmesini bilmek ve dengeli bir beslenme düzenine uymak şeker hastalarını istenmeyen durumlardan koruyabilir.

Çay ve kahve tüketimini abartmayın

Çay ve kahve gibi içecekler içeriğindeki yoğun kafein ile vücudun susuz kalmasına neden oluyor. Gün içinde tükettiğiniz çay ve kahve oranını limitleyerek diğer içeceklere yönelmeniz sağlınız için daha faydalı.

Bayramda şeker komasına girmeyin

Haberin Devamı

Bol su tüketmeye çalışın

Yeterli su tüketimi kan şekerini düşürerek vücudun daha sağlıklı kalmasına yardımcı oluyor.

Egzersizi unutmayın

Haftada iki ya da üç gün düşük tempoda egzersiz yapmak şeker hastalarının insülin direncine olumlu etki ediyor. Egzersizi aksatmadan yapmalı ve vücut direncinizi yüksek tutmalısınız.

Bayramda şeker komasına girmeyin

Ayran ve soda harika iki içecek

Bayramda ikram edilen tatlı sonrasında ayran veya soda tüketimi kan şekerini dengelemede yardımcı. Bu nedenle tatlı sonrasında çay veya kahve yerine ayran veya soda gibi tercihlere yönelebilirsiniz.

Tatlı sonrası süt ve yoğurt tüketebilirsiniz

Şeker oranı yüksek yiyeceklerden sonra bu durumu tolere etmek için az yağlı bir bardak süt veya yarım kâse yoğurt yemek kan şekerinin ani yükselmesini önlüyor. Bayramda şeker sonrası bu öneriyi uygulayabilirsiniz.

Basit şekerli yiyeceklerden uzak durun

Çikolata, baklava veya şekerlemeler bayram boyunca ikram edilen basit şekere iyi birer örnek. Bu tip basit şeker tüketimi yerine meyve bazlı doğal tatlılara şans vermek şeker dengesinin ani yükselmesine engel oluyor.

Haberin Devamı

Meyve ikramlarına mesafeli yaklaşın

Meyve de yüksek miktarda şeker içeren besinler arasında. Bunu önlemek için meyve ikramlarını az yağlı yoğurt ile birlikte tüketmek sağlığınız açısından daha faydalı sonuçlar sağlayabilir.

Bayramda şeker komasına girmeyin

Katı yağ kullanılarak hazırlanmış besinlerden uzak durun

Margarin gibi katı yağlar kullanılarak hazırlanmış olan kek ve pastalara mesafeli yaklaşmalısınız. Bunun yerine doğal ve sıvı formda yağlardan hazırlanmış tatlı seçimlerine yer verebilirsiniz.

Öğün atlama tuzağına düşmeyin

Bayramda öğün atlamak yerine her öğünde aldığınız kaloriyi azaltarak dengeli bir beslenme tarzı oluşturun. Öğün atlamak kan şekerini düşürerek daha fazla açlık hissetmenize neden olur.

BAKMADAN GEÇME!