Baş asistan adayları 6 aydır sınav bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Baş asistan adayları 6 aydır sınav bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2015 10:21

Sağlık Bakanlığı araştırma ve eğitim hastanelerinde görev alacak baş asistanlar yaklaşık 6 aydır sözlü sınavın yapılmasını bekliyor. 11 Ocak’da yapılan ve sonuçları 18 Şubat’da açıklanan yazılı sınavı geçen 955 doktor, sözlü sınava girmek ve biran önce görev yerlerine atanmak için gün sayıyor.

Haberin Devamı

Baş asistan adayları 6 aydır sınav bekliyor
14 Nisan’da Sağlık Bakanlığı’na yazılı olarak sözlü sınavın ne zaman gerçekleştirileceğini soran TTB (Türk Tabipleri Birliği) henüz bir yanıt alamadı. TTB Merkez Konseyi İkinci Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, sözlü sınav için bu kadar uzun süre beklenmesini anlayamadıklarını söyledi. Konuyla ilgili bakanlığın suskunluğunu sürdürdüğünü belirten Prof. Dr. Tükel, “Yapılmaması hekimlerde mağduriyet yaratan sınavın neden hala gerçekleştirilmedini anlamıyorum. Hekim kamuoyu net ve şeffaf bir açıklama bekliyor. Herhangi bir açıklama yapılmaması, sınav tarihinin belirsiz olması kabul edilir değil. Biran önce sınavın yapılmalı ve eğitici olarak görev alması beklenenler başlamalı. Eğitim hastanelerinin baş asistanlara ihtiyacı var.” dedi.

Haberin Devamı

BAKANLIK: AĞUSTOS İÇİNDE YAPACAĞIZ
Sağlık Bakanlığı sorumuz üzerine baş asistanlık sözlü sınavının ağustos ayı içinde ilan edilerek gerçekleştirileceğini açıkladı. Sürenin neden bu kadar uzadığıyla ilgili sorumuz üzerine bakanlık yazılı olarak, şu yanıtı verdi: “Teknik anlamda gerçekleştirilen düzenlemeler nedeniyle belli bir zaman gerekliliği oluştu. Baş asistanlık sınavları eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yürütülmesinden çok, uzmanların akademik kariyerlerini yapabilmelerine zemin sağlamak için yapılmaktadır. Bu anlamda yürümekte olan eğitim ve araştırma faaliyetlerinin olumsuz etkilenmesinden söz etmek doğru olmaz. Kaldı ki var olan faaliyetlerin etkin yürütülmesi için gerekli tedbirler alınmaktadır.”

ASİSTANLARIN EĞİTİMİ AKSIYOR

TTB Uzmanlık Öğrencileri ve Genç Uzmanlar Kolu üyesi Dr. Güneri Kuruöz, geçmiş dönemlerde yazılı ile sözlü sınav arasının bu kadar uzun sürmediğini hatırlattı. TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) ve yan dal sınavlarının test yerine yazılı yapılmasıyla, baş asistanlık sözlü sınavının geciktirilmesinin aynı projede yer aldığını öne süren Dr. Kuruöz, “Baş asistan adayları belirsizlik nedeniyle yaşamlarını düzenleyemiyor. Uyum, motivasyon ve üretkenlikte bu belirsizlikten ötürü büyük sorunlar yaşanacaktır. Asistanların eğitiminde en büyük katkıyı sağlayanlar baş asistanlar. Bu kadro olmayınca asistan hekimlerin eğitimi ister istemez ciddi şekilde aksar. Asıl yapılması gereken baş asistan kadrolarının güçlendirilmesi.

577 BAŞASİSTAN ATANACAK

Öte yandan yazılı sınava bin 718 aday girmişti. Bunların 955’i sözlü sınavı girmeye hak kazandı. Sağlık Bakanlığı sözlü sınavda başarılı olan toplam 577 doktoru araştırma ve eğitim hastanelerinin kliniklerine baş asistan olarak atayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!