'Aynı anda iki ameliyat zaruretten'

Güncelleme Tarihi:

Aynı anda iki ameliyat zaruretten
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2013 00:00

İzmir'de aynı anda iki ameliyat ile gündeme gelen Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Abdullah Taşyurt, Ege Doğumevi'nde gerçekleştirilen ameliyatların zaruretten kaynaklandığını, ancak uygulamanın insan sağlığına zararının bulunmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Taşyurt, tıbbın her branşında standartların hızla değiştiğini, 20 yıl önceki ameliyat teknolojisinin değiştiğini, ancak aynı binaları kullanmak zorunda kaldıklarını söyledi.


Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Ege Doğumevi'nde aynı anda iki ameliyatın gerçekleştirildiği ameliyathanenin 1992 yılında yapıldığını ifade eden Abdullah Taşyurt, "1992 yılında yapılmış bir ameliyathanenin şartlarını değiştirmek o kadar kolay değil, ancak yenileyerek modernize edebilirsiniz, binanın statiğini, mimarisini değiştiremezsiniz. Biz de gerekli sterilizasyon, filtrasyon tedbirlerini alarak ameliyathaneyi kullanmaya devam etmek zorundayız" dedi.


Hastanelerdeki yeni binaların yeni teknolojiye uygun olarak yapılması gerektiğine dikkati çeken Taşyurt, şöyle konuştu:

Haberin Devamı


"Haberlere konu olan hastanemizdeki aynı anda iki ameliyat zaruretten kaynaklansa da teknolojik olarak değişikliğin yapılması mümkün değildir. Ancak bu uygulama insan sağlığına zarar vermez, her türlü sterilizasyon kuralları işliyor, vatandaşlarımız tedirgin olmasın. Yapılan ölçümlere göre enfeksiyon oranlarında hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz ve dünya ortalamalarının çok altındayız."


"FOTOĞRAF ÇEKMEK ZOR DEĞİL"


Ameliyathanede fotoğraf çekilmesine ilişkin olarak da açıklama yapan Abdullah Taşyurt, herkesin cep telefonuyla fotoğraf çekebildiğini söyledi.


Türkiye'de birçok ameliyathanede aynı anda ameliyat yapılabildiğini ifade eden Taşyurt, eldeki imkanları iyi kullanmak gerektiğini vurguladı.


İzmir nüfusunun hızla yükseldiğini, kentin sürekli göç aldığını da hatırlatan Taşyurt, "Doğumevinde yakın zamana kadar 800 hasta muayene ediliyordu, bugün bin 600 hasta muayene ediliyor, doğum sayısı 20'den 40'a çıktı, bu ameliyatlar nerede yapılacak? Biz kimseye 'ameliyathanelerimiz dolu' diyemeyiz. Bütün hastalarımızı kabul etmek zorundayız ama kimseyi de kötü şartlarda tedavi etmiyoruz" diye konuştu.


Sadece ameliyathanelerin değil, 4-6 yataklı odaların da İzmir'deki hastanelere yakışmadığını savunan Taşyurt, Sağlık Bakanlığı'nın İzmir'de hastane kampüslerine ilişkin projeleri bulunduğunu, kampüslerin hayata geçmesi ile tek yataklı, banyolu odalara ve modern ameliyathanelere sahip hastanelerin yoğun talebi karşılayabileceğini de sözlerine ekledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!