Ayak altına kına yakmanın faydaları nelerdir? Ayağa neden kına yakılır? Ne işe yarar?

Güncelleme Tarihi:

Ayak altına kına yakmanın faydaları nelerdir Ayağa neden kına yakılır Ne işe yarar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2022 04:27

Ayak altına kına yakmanın ayak ağrılarını, ödem ve şişliği azaltma etkisi vardır. Özellikle ayağınız uzun süre kapalı kalıyor ve yoruluyorsa kına yakara bu etkileri azaltmanız mümkündür. Ayak altına yakılan kına ayak, eklem ve bacak ağrılarının azaltılmasını sağlar. Ayak altına kına yakmanın faydaları hakkında ayrıntıları derledik.

Haberin Devamı

Ayak altına kına yakarak gün içinde ayak ve bacak bölgesinde biriken ağrı, ödem gibi etkileri azaltabilirsiniz. 1 yemek kaşığı kına ile 1 yarım limon suyunu karıştırarak macun kıvamına getirin ve ayak parmakları ile tırnaklarına sürün. 1 saat bekledikten sonra ayağınızı yıkayın ve etkilerini görmek için bekleyin.

Ayak Altına Kına Yakmanın Faydaları Nelerdir?

Kına, ruha ve bedene verdiği şifa ile bilinen bir boya maddesidir. Vücutta kısa sürede detoks etkisi yarattığı bilindiği için vücutta bulunan zehirleri attığı düşünülür. Ayak altına kına yakılması da özellikle ayakları uzun süre kapalı kalan kişiler için bir şifa özelliğindedir.

Kına vücutta biriken toksinleri vücuttan atmak için yakılan geleneksel bir yöntemdir.

Ayağa kına yakılması ödem ve şişkinlik gibi rahatsızlıkların engellenmesine yardım eder.

Haberin Devamı

Tüm dolaşım sistemini çar ve kan akışının da ayaklarda hızlanmasını sağlar.

Ayak, eklem ve bacak ağrılarına da iyi gelir.

El ve ayaklardaki üşümeyi azaltır.

Ayak ve tırnak mantarlarının da oluşmasını engeller.

Ayak kokusunun azalmasını sağlar.

Ayaklarda ve ayak parmaklarındaki kaşıntıyı engeller.

Ayak altına yakılan kına rahatlama hissi yarattığı için ruhsal anlamda da olumlu etkiler bulunur.

Ayağa Neden Kına Yakılır?

Ayak sağlığını korumak ve aynı zamanda rutin işlerin aksamamasını sağlamak önemlidir. Bundan dolayı da ayağı uzun süre kapalı kalan kişilerin bazı önlemler alması gerekebilir. Bu önlemlerin başında da eski bir Hint geleneği olan kına yakmaktır. Ayağa kına yakılmasının temel sebebi kaşıntı, ağrı ve kokunun giderilmesidir. Bunların yanı sıra kapalı kalan ayağın ağrı etkilerini de kına ile azaltmak mümkündür. Ayak ve bacak ağrılarının sebebi genelde yorgunluktur ve kınanın da yorgunluğu yok edici etkisi vardır. Kına ayaklardaki ağrılara ve yorgunluk hissine iyi gelir. Ayrıca ayağa kına yakmanın ayak tırnaklarına da etkisi büyüktür.

Uzun süre kapalı kalan ayak tırnakları da sertleşebilir ve mantarlar çıkabilir. Kına sayesinde tırnakların daha sağlıklı uzamasını ve kırılmasını da engelleyebilirsiniz. Ayak tırnak ve parmaklarındaki hızlı kirlenmenin de önüne kına ile geçebilirsiniz. Ayağınıza kına yakmak için cam bir kasenin içine limon suyu ile beraber kına karışımını koyabilirsiniz. Bunun için 1 yemek kaşığı kına ve 1 yarım limon suyunu karıştırın ve macun kıvamına gelene kadar devam edin. Bu karışımı parmak aralarına, tırnaklara ve ayağın altına sürerek 1 saat beklemeniz yeterli olur. Sonrasında ayağınıza masaj yaparak suyun altında kınayı yıkayabilirsiniz. 1 saatten daha uzun kınanın ayakta bekletilmesi önerilmez.

Ne İşe Yarar?

Ayağa ve ayak altına kına yakmanın ayak sağlığını korumaya yardımcı olduğu bilinir. Ayak altına ya da parmaklara kına yakılmasının herhangi bir zararı ya da yan etkisi bulunmaz. Ayak mantarının oluşmasını engellemek, ayak kokularını ve şişliği engellemek için ayak altına ve ayak parmakları ile tırnaklara kına yakabilirsiniz.

Ayağa kına yakmak genel olarak vücutta bir rahatlama sağlar ve bu sayede ruhsal anlamda da olumlu etkilenirsiniz. Ayaktaki kaşıntı ve şişkinlik hissini de kına ile engelleyebilirsiniz. Özellikle uzun süre oturan ya da ayakta duran kişilerin ayak ve bacak bölgelerinde şişkinlik ve ödem oluşabilir. Bu durumu kına ile kolay bir şekilde engelleyebilirsiniz.

 

 

BAKMADAN GEÇME!