Güncelleme Tarihi:
Uzmanlara göre kişi kendin güvenliğini ve refahını sağlamak amacıyla hayal kurar ve arayış içersine girer. Bu arayışı alkol bağımlılığına benzer. Yani kişi aşk değil güvenebileceği bir kişi arar.
Patolojik aşkın belirtileri şunlardır; Ruh hali değişimleri, baş ağrısı, uyku sorunları, panik atak, korku, enerji eksikliği, anormal kalp ritimleri, terleme, bozulmuş beyin fonksiyonları, abuk subuk konuşma kalıpları, kaydı, iştah kaybı, kekemelik...
Aşk karşılıksız olduğu zaman kişi kendine olan saygısını kaybediyor, açıklanamayan bir panik haline geçiyor. Zaman geçtikçe umutsuzluk yerini intikam duygusu alıyor. Bu sebeple karşılıksız aşık olmak kişinin psikolojisi için çok kötü bir olay. Düşünme ve karar verme yetinizi etkiliyor kişinin başka işleri varken aşık olduğu kişiyi düşünmesi zihnini meşgul ediyor. Karşısındaki kişiden beklediklerini alamazsa kalbi kırılıyor. Kalp kırıklığıda diğer bütün organların içinde en fazla ağrılısı olduğu söyleniyor. Çok şiddetli bir aşık uykusuzluk ve fazla stresten fiziksel olarak ya da zihinsel olarak etkilene biliyor. Yani aşk sizi depresyona sokabilir ya da kanser yapabilir.
Bu olaylara bakarak psikoloji için aşkın hastalık olarak kabul edilmesinin normal olduğunu anlayabiliriz!