Güncelleme Tarihi:
İşte yiyecek düzeninizle günün ilk saatinden itibaren vücudunuza iyi bakmanızı sağlayan alkali beslenme düzeni bu mantık üzerine oturuyor. Yani vücuda öğünler özelinde değil genelde iyi bakmak ve sağlıklı işlemesi için ona gerekli ortamı sağlamak. O halde gelin alkali beslenmenin temellerine bakalım.
ÖNEMLİ OLAN VÜCUTTAKİ ALKALİ DENGEYİ YARATMAK
Vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışması için pH değerinin en uygun düzeyde bulunması gerekir. Bu uygun pH dengesi ortalama 7.35 düzeylerindedir. Gün içerisinde yediğimiz birçok yiyecek asidik olduğundan bu dengeyi bozar ve vücuttaki fazla asit hücrenin çalışmasına zarar verir. Zarar gören hücre döngüsünü tamamlayamaz ve bu durum organlara kadar yayılır. Yani sisteme vurulan küçük darbe katlanarak büyür. Bu sebeple de bağışıklık sistemi zayıflar, vücut yağ depolamaya başlar ve hastalıklar kapıyı çalar. Alkali beslenmenin temeli vücuda alınan gıdaların asidik düzeylerini azaltıp, sistemi en baştan çökertmemektir.
DOĞAL OLANI TERCİH EDİN, DOĞAL OLARAK SAĞLIKLI KALIN
Alkali beslenme bir diyet şekli değildir. Temelinde vücuda zarar verecek gıdalardan uzak durmaktır. Siz bu gıdalardan uzak durduğunuzda hem doğal olarak kilo verir hem de doğal olarak sağlıklı kalırsınız. Çünkü alkali beslenmede; un, şeker, trans yağ ve paketli ürünler gibi birçok sağlıksız yiyecek hayatınızdan çıkar. Geriye sebze, meyve, kararında protein tüketimi ve su kalır. Gereksiz ve asidik yiyeceklerle yorulmayan vücudunuz ne yağ depolama ihtiyacı duyar ne de sağlıksız bir yiyeceği vücuttan atacağım derken aşırı efor harcayıp organlarınızı yorar. Tüm vücudunuz ahenk içinde çalışır.
ALKALİ BESİNLERİ BESLENME DÜZENİNİZE ALIN
Alkali yiyeceklerle hazırladığınız menünüz vücudunuzun pH dengesini korur ve sizi daha sağlıklı biri haline getirir. Bilinen en sağlıklı alkali besinlerin başında; limon, yeşil yapraklı sebzeler, turpgiller, sarımsak bulunur. Alkali düzende bu yiyecekleri bol bol tüketmek ve dengeyi korumak önemlidir. Örneğin daha sabah kalkar kalmaz içeceğiniz bir bardak limonlu su ile pH dengenizi olması gerektiği gibi düzenler. Gün içerisinde tüketeceğiniz mevsimde yetişmiş bol sebze, öğün aralarında içeceğiniz doğal bitki çayları vücudunuzu rahatlatır ve asidik besinlerin tersine organlarınıza yük bindirmez.
Ancak et, işlenmiş gıdalar, un, çikolata, cips, sucuk, salam gibi yiyecekler asidiktir ve hastalıklara davetiye çıkarır. Kendinizi tutamadığınız zamanlarda, mesela et yediğinizde yanında bol çiğ sebze tüketmek dengeyi bulmanız açısından önemlidir. Siz de yiyeceklerinize dikkat edin, alkali beslenmeyle sağlıklı ve fit kalın.