Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2015 16:28
Bol miktarda selenyum, demir, fosfor, kalsiyum, sodyum ve potasyum içeren Alabaş sebzesi bir çeşit turp. Otu da bulunan alabaş sebzesi Türkiye'de en çok İzmir'in Ödemiş ilçesinde yetişiyor. Birçok insan faydasından ötürü alabaş tohumu alarak evlerinde yetiştirmeye çalışıyor. 15 çeşit yemeği yapıldığı söylenen Alabaş sebzesini yılın 12 ayında ekmek ve yetiştirmek mümkün.
Yurtdışında cehennem topuzu ya da kohlrabi ismiyle bilinen bu mucize sebzenin en başta akciğer hastalıklarından koruduğu söyleniyor. İşte alabaşın faydaları
Potasyum bakımından zengin olduğu için tansiyonu düşürmeye yardımcı olabilir
Çok yüksek oranda C vitamini içerir. 1 gramında bir portakaldan daha fazla C vitamini bulunur
Ayrıca selenyum, bakır ve çinko minerali içeren
alabaş birçok hastalık türünden korumaya yardımcı
Grip, nezle gibi solunum yolu hastalıklarından korunmaya yardımcıdır
Tok tutan bir yiyecek olduğu için ve hem kalorisi düşük, besin değeri yüksek olduğu için diyette önerilir
Ayrıca alabaşın suyunun ve kendisinin de akciğerleri koruduğu düşünülür