Akciğer Enfeksiyonu Nasıl Temizlenir? Akciğer Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir Ve Nasıl Tedavi Edilir

Güncelleme Tarihi:

Akciğer Enfeksiyonu Nasıl Temizlenir Akciğer Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir Ve Nasıl Tedavi Edilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2022 14:02

Akciğer enfeksiyonu akciğerdeki bakteri ve virüsler sebebiyle ortaya çıkar. Soğuk algınlığından sonra akciğer enfeksiyonu ya da daha ileri boyutta zatürre ile karşılaşılabilir. Akciğer enfeksiyonunu evde kontrol altına almak için sağlıklı beslenmeli, bolca dinlenmeli ve bulunduğunuz ortamı havalandırmalısınız. Akciğer enfeksiyonunun nasıl temizleneceği ve nasıl tedavi edileceğini ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Akciğer enfeksiyonu ilk aşamada temiz hava alarak, vitaminler kullanarak ve dinlenerek geçebilir. Eğer 1 hafta içerisinde dikkat etmenize rağmen akciğer enfeksiyonunuz temizlenmezse uzun süreli olabilir ve doktora görünmeniz gerekir. Akciğer enfeksiyonu zatürre ve akut bronşite çevirebildiği için doktora gitmek için çok beklememekte fayda vardır. 

 Akciğer Enfeksiyonu Nasıl Temizlenir? 

 Akciğer enfeksiyonunu evde tedavi etmek ve doğal yollardan geçmesini sağlamak mümkündür. Eğer bunun için doğal yolları denemek isterseniz sigara içiyorsanız bırakabilir, hijyeni daha çok önemseyebilir ve sağlıklı beslenmeye gayret etmelisiniz. Bununla beraber kuru ortamlardan kaçınmalı, ıhlamur, zerdeçal ve zencefil içmelisiniz. Başınızı yüksekte tutmanızda da fayda var.

Haberin Devamı

Bol bol dinlenerek ve bulunduğunuz ortamı havalandırarak akciğer enfeksiyonunuzun temizlenmesine yardımcı olabilirsiniz. Eğer geçmeyen uzun süreli bir enfeksiyon geçiriyorsanız mutlaka doktor kontrolü gerekir. Akciğer enfeksiyonu ilerlerse bu durum zatürre olarak sonuçlanabilir. Bu nedenle evde doğal yöntemler ile yapılan tedavilere yanıt alınmazsa 5-6 gün içinde doktor kontrolüne gitmek gerekir. 

 Akciğer Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? 

 Akciğer enfeksiyonu durumunda nefes almak zorlaşacağı için mutlaka temiz bir ortamda olmak ve bulunulan ortamı sürekli havalandırmak gerekir. Hastanın daha rahat nefes almasını sağlamak ve varsa öksürüğünün azalması için bol su tüketmesini sağlamak gerekir. C vitamini almak, bol sıvı tüketmek, sağlıklı beslenmek, dinlenmek ve ıhlamur içmek de akciğer enfeksiyonuna iyi gelir.

  Eğer enfeksiyon ilerlemişse doktor kontrolü ve ilaçlı tedavi mecburidir. Bu durumda bir uzmana başvurmak gerekebilir. Doktor hastalığın öyküsünü dinleyerek gerekli testler ile tanı koyabilir ve gerekli tedaviye başlayabilir. İlaçlı tedavinin yanı sıra eğer ateş ve halsizlik çoksa serum desteği de verebilir. Gerekli tedavi hastaya göre değişiklik gösterebilir. 

 Nasıl Tedavi Edilir? 

 Akciğer enfeksiyonunun türlerinde zatürre ve akut bronşit vardır. Akut bronşit genelde kendini 48 saat içerisinde şiddetli bir şekilde gösterir ve ilaçlı tedavi ile 10 gün içinde geçer. Bazı kişilerde ilaca gerek kalmadan da geçmesi mümkündür. Bağışıklık sistemi düşük olan kişilerde ise zatürre ve akut bronşit daha ciddi sonuçlara yol açabilir. Akciğer enfeksiyonunu teşhis etmek için doktor hastalara bazı sorular yöneltir ve hasta hakkında genel bilgi edinmeye çalışır.

Haberin Devamı

  Ateşine bakarak ciğerlerini de dinledikten sonra akciğer enfeksiyonu olup olmadığını anlayabilir. Eğer anlaşılmaz ve ilerlemiş bir durum mevcutsa bunun için göğüs röntgeni, kan testi ya da balgam numunesi de alınabilir. Nefes testleri ile de akciğer enfeksiyonunu tespit etmek mümkündür. İlerlemiş akciğer enfeksiyonu için antibiyotik, antifungaller ya da antiviraller ile ilaç tedavisi yapılabilir.

  Akciğer Enfeksiyonu Neden Olur ve Belirtileri Nelerdir? 

 Akciğerlere yerleşen virüsler ve bakteriler enfeksiyonlara sebep olabilir. Kış ayları geldiğinde mevsimsel değişiklikler ve hava soğuması soğuk algınlığı ile beraber enfeksiyonlara sebebiyet verebilir.

Haberin Devamı

  Akciğer enfeksiyonu terleme, halsizlik, ateş ve kuru öksürük ile kendini belli eden bir durumdur. Bu belirtiler dışında göğüs ağrısı, burun tıkanıklığı, hırıltılı nefes, hızlı kalp atışı ve iştahsızlık belirtileri de akciğer enfeksiyonu belirtisi olabilir. Eğer ciğerlerde iltihaplanma da meydana gelirse solunumda daha fazla güçlük meydana gelir. Solunum yollarını kuru öksürük tıkar ve bu da hırıltılı ve zor nefes almaya sebep olur. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!