Aile sağlığı merkezinde şiddet

Güncelleme Tarihi:

Aile sağlığı merkezinde şiddet
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2013 00:00

İstanbul Tabip Odası bugün bir kez daha sağlık çalışanlarına şiddeti protesto edecek.

Haberin Devamı

İstanbul Tabip Odası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre geçtiğimiz Cuma günü yine bir şiddet olayı yaşanmış ve bu olay sonucu bir doktorun beynine pıhtı attığı anlaşılmıştır. Yapılan yazılı açıklamada şu sözlere yer verildi;

22 Mart 2013 Cuma günü Maltepe 17 No'lu ASM'ye gelen bir hasta yakını eşine rapor yazmadığı gerekçesiyle ASM’de görevli meslektaşımızın üzerine yürüyüp, "sen benim karıma nasıl rapor vermezsin, görürsün gününü, başına ne işler açacağım, vermek zorundasın" gibi sözlerle rapor vermesi için zorlamıştır. ASM çalışanlarının meslektaşlarını korumak adına odadan dışarıya çıkartmak istemesine de izin vermeyen saldırgan sözlü saldırısına devam etmiştir.

ASM'deki diğer hekimler meslektaşlarını güçlükle başka bir odaya alarak polise haber vermiş, ancak meslektaşımız yaşadığı olayın etkisiyle baygınlık geçirmiş, saldırgansa bu sırada kaçmıştır.

Haberin Devamı


Meslektaşımız kendine geldiğinde sol kolu ve sağ bacağında uyuşmaların olduğu ve yürüyemediği fark edilince ambulans ile Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülmüş ve yapılan muayene sonucunda “beyne pıhtı attığı” anlaşılmıştır.


Yaşanan bu şiddet olayını kınamak, işyerlerimizde çalışma ve can güvenliği talebimizi bir kez daha yinelemek amacıyla bir basın açıklaması yapılacaktır.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!