Güncelleme Tarihi:
Hamilelikte tüketebileceğiniz bitki çayları çok kısıtlıdır. Eğer hamileliğinizde bir risk bulunuyorsa, rahimde kasılmalara neden olan, hormon dengesini bozan bitki çaylarından uzak durmak yerinde olacaktır. Fakat ahududu çayı hamileliğin ve doğumun kolay olmasını sağlıyor.
Ahududu Çayının Faydaları
Bitkiler üzerine çalışan uzman doktorlar, hamileliğin son üç ayında içilen ahududu çayının doğumla ilgili oluşabilecek genel travmaları azaltabileceğini, kanama ya da gereksiz müdahaleler gibi istenmeyen durumların engellenebileceğini söylüyorlar.
Hamileliğin ilk trimester döneminde yani ilk üç aylık döneminde ise ahududu çayı içilmesi tavsiye edilmiyor. Fakat dördüncü aydan itibaren günde bir ya da iki finca ahududu çayı içilebiliyor. Bu çay, mineraller bakımından zengin bir içeriğe sahiptir aynı zamanda rahim kaslarını da güçlendirmektedir.
Ahududu Çayı Doğumu Kolaylaştırır Mı?
Bazı kadınlar bu sorunun yanında ahududu çayı doğumu başlatır mı? diye soruyorlar. Hayır doğumu başlatmaz fakat sizi oldukça fazla rahatlatır. Hamileliğin ikinci trimester döneminde yani 4. aydan itibaren günde bir fincan tükettiğiniz ahududu çayı rahminizi besler ve güçlendirir. Rahim kaslarınızın daha güçlü olmasını sağlar. Ayrıca doğumunuz başladıktan sonra bir ya da iki fincan ahududu çayı içmeniz de doğumu daha kolay yapmanızı sağlar.
Ahududu Çayı Nasıl Hazırlanır?
Kırmızı ahududu yaprağı yani Rubus İdaeus taze olarak tüketilebildiği gibi kurutulmuş olarak da kullanılabilmektedir. Peki ahududu çayı nereden alınır? Ahududu yapraklarını aktardan alabilirsiniz. Eğer kurutulmuş ahududu yaprakları satın alacaksanız son bir yıl içinde toplanmış olmasına dikkat etmelisiniz. Bir avuç ahududu yaprağını bir litre suda demleyin. Bu demlenmiş bitki çayından günde bir ya da iki fincan tüketebilirsiniz. Ayrıca eğer bulabiliyorsanız çayınızın içine taze ahududu meyvesi de koyabilir ve aromasını artırabilirsiniz.