5 Temel vücut geliştirme hatası

Güncelleme Tarihi:

5 Temel vücut geliştirme hatası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 15:24

Herkesin hayali fit bir vücuda kavuşmaktır ancak egzersiz yaparken birçok noktaya dikkat etmek gerekir. İşte herkesin yanılgıya düştüğü 5 temel vücut geliştirme hatası..

Haberin Devamı

Spor salonuna gittiğinizde etkili ve verimli çalışmak oldukça önemli. Salonda gelişigüzel hareketleri zamanı boşa harcarcasına yapmak vücut geliştirme konusunda sizi ileriye götürmek yerine yerinizde saymanıza neden olur. Antrenmanınızı akıllıca yapmak ve yaptığınız egzersize tam anlamıyla odaklanmak vücut gelişimi açısından son derece önemlidir. İşte antrenmanlarda dikkat etmeniz gerekenler:

5 Temel vücut geliştirme hatası

1. BAŞKASINDA GÖRDÜĞÜNÜZ EGZERSİZİ KENDİNİZDE UYGULAMAYIN

Spor salonunda çalışırken başka birinin yaptığı egzersizin aynısını yapmaya çalışmak hatalı sonuçlar doğurabilir. Hem hareketin size uygun olup olmadığı hem de hareketi doğru yapıp yapmadığınız konusunda belli sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu nedenle etkili bir vücut geliştirme antrenmanı için vücutlarını beğendiğiniz insanların yaptığı hareketler yerine profesyonel antrenörünüzün size önerdiği programı uygulamanız daha kısa sürede etkisini görmenizi sağlar.

Haberin Devamı

2. VÜCUT GELİŞTİRME ANTRENMANI YAPARKEN DENGE TAHTASI KULLANMAYIN

Denge tahtası vücudun denge ve ölçü kazanmasını sağlar. Ama ağırlık antrenmanı yaparken denge tahtası ile çalışmak size ekstra yük ve acı olarak geri döner. Aynı zamanda vücut gelişiminize katkı sağlamaz. Bu nedenle ağırlık antrenmanınızda denge tahtası kullanmamak ve harekete odaklanmak daha akıllıca olur.

3. BACAK EGZERSİZLERİNE ÖNEM VERİN

Özellikle erkeklerde geçerli olan sadece üst bölgeye odaklanmak; kol, göğüs ve sırt çalışmak alt kas grubunun ihmal edilmesi, üst tarafın gelişmiş bacak kaslarının ise vücuda göre daha orantısız durduğu bir proporsiyon ortaya çıkmasına neden olur. Bu nedenle göğüs kaslarınız kadar bacak kaslarınızı da çalıştıracak hareketlere odaklanmalı ve vücudunuzun doğru bir proporsiyon kazanmasını sağlamalısınız.

5 Temel vücut geliştirme hatası

Haberin Devamı

4. EGZERSİZLER ARASINDA TELEFONUNUZLA OYNAMAYIN

Antrenman yaparken çoğu kişinin düştüğü hataların başında egzersize odaklanmak yerine set aralarında uzun süre telefonla oynayarak egzersizin verimini düşürmek yer alıyor. Bu durum egzersizin etkisini azaltacağı gibi sizin konsantrasyonunuzu da bozar. Bu nedenle antrenman sırasında cep telefonunuzu sessize almak iyi bir çözüm olabilir.

5. PERİYODİK OLARAK AĞIRLIK ARTIRIN

Antrenman hareketlerinizi hep aynı ağırlıkla yaparsanız bir süre sonra kaslarınız bu ağırlığa alıştığı için büyüme durur. Bu nedenle ağırlığı düzenli olarak artırmalı ve kas gelişimini devam ettirmelisiniz. Düzenli beslenme ve dinlenme ile kaslarınız büyümeye devam edecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!