300 miligram kafein yararlı

Güncelleme Tarihi:

300 miligram kafein yararlı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 28, 2007 11:47

Kafein üzerine yapılan yüzlerce araştırmayı inceleyen uzmanlar, ayarında alınan kafeinin vücuda çok yararlı olduğunu ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Kafeinin yararlı mı yoksa zararlı mı olduğu konusunda yıllardır ortak bir sonuca varamayan bilim adamları sonunda karar verdi. Kanada’daki Guelph Üniversitesi’nde farklı araştırmaların sonuçlarını derleyen uzmanlar günde 300 miligram kafeinin vücuda birçok açıdan faydalı olduğunu, ama bundan fazlasının da zarar verdiğini söyledi. Los Angeles Times gazetesinin haberine göre, günde 300 miligram kadar kafein almak beyni Parkinson gibi sinirsel hastalıklardan koruyor, ayrıca konsantrasyonu artırıyor, yağ yakımını hızlandırıyor. Karaciğer kanseri riskini de azaltabiliyor.

DÄ°YABETÄ° TETÄ°KLEYEBÄ°LÄ°YOR

Günde 300 miligramdan fazla içildiğinde ise kalp hastalıklarına yol açıyor, dolaşımı yavaşlatarak selülite neden oluyor, ayrıca hücrelerin kalsiyum emmesini zorlaştırıyor. Kafeinin diyabet üzerindeki etkisi ise daha çarpıcı... Araştırmalar 300 miligrama kadar kahve içmenin diyabet riskini yüzde 50 azalttığı, ama daha fazlasının riski artırdığı gösteriyor. Tüm bunların ışığında doktorlar, kahve tüketiminin dengede tutulması gerektiğini, günde birkaç fincandan fazla kahve-çay içilmemesi gerektiğini hatırlatıyor.

Haberin Devamı

300 miligram kafein neye eÅŸit?

Kafein yalnızca kahvede bulunmuyor. Farklı ürünler ve kafein miktarları şöyle:

1 fincan hazır kahve

80 miligram

1 fincan kafeinsiz kahve

5 miligram

1 fincan filtre kahve

135 miligram

1 fincan çay 55 miligram

1 fincan yeşil çay 30 miligram

1 küçük fincan espresso

40 miligram

1 bardak kola 26 miligram

1 bardak diyet kola 34 milgram

1 bar bitter çikolata 31 miligram

2 tablet ağrı kesici 130 miligram

(Kafein içeren ağrı kesilicilerde...)

Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!