Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2005 00:00
Sebze bahçeleri, ceviz, palamut, kavak, söğüt, incir, ağaçları, denizi ve zeytinlikleriyle güzeller güzeli Edremit Körfezi Ülkemizin en kaliteli zeytinlerinin Ayvalıburun’dan başlayıp Burhaniye- Pelit Kaya arasında kalan bölgede yetiştiğini söylüyor, Tarkan Denizer.Zeytinlere bu eşsiz lezzeti, bu bölgenin rüzgarı, suyu, toprağı ve iklim koşulları veriyor. Zeytin ve zeytinyağı, yüzyıllardan beri bereketi, barışı, aklı, uzun ömrü ve sağlıklı yaşamı simgeler. Benim mutfağımın başköşesinde yer alır zeytinyağı. Salatalardan pilavlara, sebze yemeklerinden tatlılara kadar birçok yemekte zeytinyağı kullanırım. Meyve aromalı naturel sızma zeytinyağı, biberli, sarmısaklı, zeytinyağı, yüksek asitli zeytinyağı kullandığım zeytinyağı çeşitlerinden yalnızca birkaçı. Zeytinyağım mutfağımın başköşesinin sahibidir ve bir yemekçi olarak, hem sağlığınız açısından hem de yemeklerinizin hafif ve lezzetli olması açısından zeytinyağı kullanmanızı hepinize öneririm.Tavuklu brokoli yemeği8 kişilikHazırlama süresi 25 dakikaPişirme süresi 15 dakikaMalzeme listesi1 adet orta boy brokoli (500-600 gr olacak)3 adet tavuk göğsü3 yemek kaşığı zeytinyağı2 diş sarmısak (dövülmüş)1 çay kaşığı tuz, karabiber 2 su bardağı süt1 yemek kaşığı nişasta 1 tatlı kaşığı un4 yemek kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniriÖncelikle, brokolinin kalın saplarını kesip çiçek bukletlerine ayırın. Sonra, brokolilerin üzerine çıkacak kadar su ilave edip, 1 çay kaşığı tuz katarak haşlanmaya bırakın. Diğer tarafta, tavuk göğüslerini uzunlamasına parmak şeklinde doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırıp dövülmüş sarmısakları katarak 1 dakika kadar kavurun. Üzerine hemen tavuk parçalarını ekleyin ve sürekli karıştırarak 7-8 dakika daha kavurun. Bir kasede süt, un ve nişastayı iyice çırpın. Bu sütlü karışımı tavukların üzerine ekleyerek 5-6 dakika pişirin. Haşlanıp süzülmüş brokolileri tenceredeki tavuklu karışıma ekleyip 5 dakika daha pişirin. Rendelenmiş peyniri ilave edip ocaktan alın. Sıcakken karıştırıp servise sunun. Ballı Leros keki8 kişilikHazırlama süresi 20 dakikaPişirme süresi 40 dakikaMalzeme listesi4 adet yumurta (oda sıcaklığında) 1 su bardağı süzme bal1/2 su bardağı sıcak su100 gr margarin (eritilip, ılıtılmış)1 paket kabartma tozu1/2 su bardağı fındık içi (dövülmüş)2,5 su bardağı unÖncelikle, balı sıcak suyla karıştırarak erittikten sonra soğumaya bırakın. Derin bir kapta, yumurtaları ve eritip ılıttığınız margarini çatalla 1 dakika. kadar çırpın. Üzerine soğuyan ballı suyu, kabartma tozu ve dövülmüş fındık içini ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu da azar azar ilave ederek iyice karıştırın. Boza kıvamındaki kek hamurunu, iyice yağladığınız orta boy bir fırın kalıbına aktarın. 175 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika. pişirip çıkarın. Ilınınca dilimleyip servise sunun.
button