Sağır Sultan

Güncelleme Tarihi:

Sağır Sultan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2012 00:00

Haberin Devamı

White’ın solo fırtınası

Jack White... The White Stipes, The Raconteurs, The Dead Weather’ı bitirip tek potada eritti; üstüne biraz folk ekledi: Listeler darmaduman

Jack White’la ilk karşılaşmamız The White Stripes’ın kendi adını taşıyan ilk albümünün çıkışına denk gelir. Cırtlak sesi, çiğ, gürültülü gitarları ve basit davulu ilk orada duydum. Hoşuma gider gibi olsa da tabii ki o zamanların fena metalcisi Barış hemen münasip tepkiyi koydu tabii. Ya sonra? Hoşgeldin The White Stripes fanı Barış! Üçüncü albümleri ‘White Blood Cells’ itibariyle gitarları, davulları gibi o cırtlak sesin de hayranı oldum. O dönem müzikte çiğ, saf ve sadeliği aradığım dönemdi. Zengin prodüksiyonlu, stüdyo harikası pürüzsüz ve bolca cilalanmış hiçbir müzikten hazzetmemeye başladım. Stripes’ın ardından The Raconteurs gelse de ben White’ın The Dead Weather macerasına vuruldum. Şimdiyse günlerdir solo albümü ‘Blunderbuss’ı dinliyorum. Tüm yeteneğini ortaya koymuş, müziğine çok dozunda folk öğeler ve geride kullandığı kadın vokaller katmış. Neticede ‘Blunderbuss’ İngiltere ve ABD’de listelere tepeden girdi. Adele’i listenin üst sıralarından attı. Hatta Rufus Wainwright ve Lana Del Rey bile gerisinde. White, artık daha büyük oynuyor. Müziği daha olgun, törpülenmiş ve daha derin. Aklını, müzikal dehasını ve tecrübesini konuşturuyor ki bu herkese nasip olmaz. Sizce güzel ülkemin necip müzisyenlerinden de yaratıcı, akılda kalıcı, orijinal, ağlamayan, akıllı, söyleyecek şeyi, verecek mesajı olan, zeka ve deha pırıltısı taşıyan, samimi ve hayranlık uyandıran ve insanı düşündüren albümler beklemek hakkım değil mi? Çok şey mi istiyorum?

Haberin Devamı

Güzeller İçinden Seçtim

M. Ward - A Wasteland Companion.
Zorlu, kafası güzel, hızlı ve sert bir cumartesi gecesini bitirmiş sonunda uyanma vaktinde eve dönmeyi akıl ettiğiniz bir pazar sabahı düşünün. Öğlen uyanıp, kahvaltınızı edip güzel bir kahve yapmışsınız. İşte bu albüm böyle anlar için hazırlanmış. Sessiz, usul usul bir müzik. Folk öğeleri de arkada akıp gidiyor... Pazarınıza keyif katacaktır yarın bir deneyin derim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!