Safranbolu lokumları bayrama hazır

Güncelleme Tarihi:

Safranbolu lokumları bayrama hazır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2006 00:00

Karabük’ün tarihi ilçesi Safranbolu’daki ünlü lokumcular yaklaşan Şeker Bayramı nedeniyle siparişleri karşılamak için gece- gündüz çalışıyorlar. 4 lokum üreticisi bayram için günde toplam 15 ton lokum imal ediyor.

Tarihi ahşap evlerinin yanı sıra lokumlarıyla da ünlü olan Safranbolu’da, lokumcularda bayram yoğunluğu yaşanıyor. Ağızda hoş bir tat bırakması ve genzi yakmaması nedeniyle rağbet gören lokumlara, Türkiye’nin dört bir yanından sipariş geliyor. Lokumcular siparişleri yetiştirebilmek için günlerdir gece- gündüz çalışıyor.

4 lokum üreticisi dünden itibaren günde toplam 15 bin ton safranlı, çifte kavrulmuş antep fıstıklı, güllü, çift fındıklı ve sade lokum imal ediyor. Lokumlar çeşitlerine göre kilosu 7 ile 14 YTL arasında satışa sunuluyor.

Lokum imal eden Safrantat firmasının üretim müdürü Eda Yetimoğlu, lokumlarının tadının ilçelerine gelen turistler aracılığıyla dünyaya yayıldığını belirtti. Yetimoğlu, “Safranbolu lokumlarının en büyük özelliği içinde glikoz olmaması ve sadece toz şekerden üretilmesi. Böylece ağızda hoş bir tat bırakırken, genzi yakmıyor. İlçemize gelen yabancı turistler lokumlarımıza yoğun ilgi gösteriyorlar. Turistler aracılığıyla Safranbolu lokumunun tadı dünyaya yayılıyor” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!