Sadi TİRAK stirak@doganburda.com

Güncelleme Tarihi:

Sadi TİRAK stirak@doganburda.com
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2012 00:00

Haberin Devamı

****
SHINEDOWN
AMARYLLIS
Roadrunner / EMI

‘90’ların sona ermesiyle sekte yiyen arena rock’ını canlandırmaya yeminli görünen iki ülke var; Amerika ve Kanada. Her albümü milyonlarca satan Nickelback’in yanı sıra Hinder, Theory of a Deadman, Buckcherry ve My Darkest Days gibi isimler; kendi toprakları başta olmak üzere dünya çapında radyo dostu değil adeta radyo kankası marş şarkılarla eşlik edilebilir rock müziği yeniden dirilttiler. Bu akımın şu sıralar dünya çapındaki en popüler ismiyse Shinedown. Amerikalı grup, yeni albümünün ilk anlarından itibaren hız kesmeden, şarjöründen kurtulmuş bir mermi gibi hedefine doğru önüne çıkan ne varsa yakıp yıkarak ilerliyor. Hedefini 12’den vurduğunu da eklemeliyim elbette. Şarkılar yüksek tempolu ama öyle doğru yerlerde country havalarına girilmiş, sound’a öyle şık falsolar verilmiş ki elinizde biranız, verandada otururken bu şarkıları dinlediğinizi hayal ediveriyorsunuz ister istemez. Amerikan rock müziğinin birçok alamet-i farikası bu albümde mevcut.

Haberin Devamı


***
Eski dostlarla
sıcak bir buluşma...

THE CRANBERRIES
ROSES
Cooking Vinyl


***
CHERYL COLE
A MILLION LIGHTS
Universal / Avrupa Müzik

İngiltere’nin son yıllardaki en önemli pop ikonlarından biri olarak adı Ada’nın müzik gündeminden pek düşmeyen Cheryl Cole, üçüncü albümüyle kitlesini ve müzikal yelpazesini geliştirmeye çalışıyor. Açıkçası, bu iki branşta da sınıf atladığı söylenemez. Albüm İskoçya’da zirveyi, İngiltere ve İrlanda’da da ikinci sırayı gördü ilk haftasından, ancak anakaraya çıkıldığında Cole halen bir muamma. Beyonce ve Erykah Badu’nun tarzlarını harmanlayarak yeni bir pop tınısı elde etme çabası takdire şayan ama pratikte bu harman o kadar da ‘vurucu’ gelmiyor. Zira aslen önemli olan hit şarkı yazabilmek. Kimse bu tarz albümlerdeki enstrümantistlik beceriyle ilgilenmez. Albümde birlikte çalıştığı Alex da Kid, Calvin Harris, will.i.am, Agent X gibi isimlerin de katkısı bir noktadan sonra Cole’un yorumlarına takılmış.  Uzun lafın kısası; birçok güzel pozisyon var bu eski futbolcu eşinin albümünde ancak nihayetinde şöyle “Oh be!” dedirten gol göremiyoruz ağlarda. Yine de vasat üstü bir pop albümü olduğu ortada.

Haberin Devamı


***
SONDÖRT
YOL YORGUNU
We Play

2007’de Ankara’da Burak Gürdal tarafından kurulan SonDört, 2008’de Boğaziçi Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Battle of the Bands’ yarışmasında ikinciliği, sonraki yılsa Rock’n Dark Express Müzik Yarışması’nda Ankara birinciliği ve Türkiye üçüncülüğüne layık görülmüş. Daha önce TNK, Zakkum gibi gruplarla çalışan Volkan Yırtıcı’nın prodüktörlüğünde hazırlanan ilk albümleri ‘Yol Yorgunu’ SonDört’ün kendi bestelerinden oluşuyor. 10 şarkılık albüme Volkan Yırtıcı, Melis Danişmend, TNK grubundan Caner Karamukluoğlu ve Nükleer Başlıklı Kız grubundan Billur Yapıcı düetle katılıyor. Şu sıralar çıkan çoğu Türkçe rock albümün aksine, ikinci yarısında vasatlaşan şarkı yok. Pop-rock temelli olsa da ‘Aşk Değil’deki trombon ve ‘Bu Hikâye Bitti’deki yaylılar gibi sürpriz çıkabilir. SonDört, daha ilk albümünde olgun ve zengin bir sound kurmasıyla dikkat çekiyor. Şarkıların çoğunun düşük tempoda olması ve grubun TNK’yi fazla andırması dışında olumsuz anlamda kulağıma batan bir şey olmadı.

Haberin Devamı


***
ÇEŞİTLİ SANATÇILAR
VIP LOUNGE
Sony Music

Dünyanın önde gelen değerli müzisyenleri, tüm zamanların unutulmaz hitlerini bu albümde yorumluyor. Şu an hayatta olmayan efsanevi seslerin de yer aldığı ‘VIP Lounge’ tam arşivlik bir koleksiyon parçası niteliğinde. Onlarca Grammy kazanmış Frank Sinatra’dan Tony Bennett’a, İtalyan müziğinin temel taşları arasında yer alan Gianni Morandi’den Tony Renis’e, liste başı parçalarını enstrümantal olarak yorumlayan Fausto Papetti ve Perez Pradove Ray Conniff orkestra ve şarkıcılarına uzanan bir yelpaze var albümde. Bunların dışında Fransız pop müziğinin önemli isimleri Joe Dassin ile Michel Fugain’den Latin müziğinin duayenleri Jose Feliciano, Los Panchos ve Los Indios Tabajaras gibi isimler de yer alıyor. Elvis Presley, Andy Williams, Paul Anka, Frankie Laine ile dünyanın önde gelen kadın sesleri Doris Day, Vikky Carr, Eydie Gorme, Etta James, Jeane Manson ve Polonyalı genç sanatçı Monika Brodka, pop müziğin kulaklarımızda yer etmiş liste başı şarkılarını bu albümde seslendiriyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!